Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra rock til opera

Etter en «kjip slutt» som gitarist i rockeeventyret Seigmen, skiftet Marius Roth Christensen (29) beite. Nå har han fast jobb som tenor i Den Norske Opera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den eneste likheten mellom å jobbe i Operaen og å spille i Seigmen, er at man står på en scene. Dette er mer utfordrende enn å stå med en gitar bak et lydteppe. Som sanger er du mer sårbar, forteller Marius Roth Christensen. Fra 1990 til oppløsningen i 1999 var han gitarist i tønsbergbandet Seigmen. Nå er svette rockelokaler og endeløse bussturer erstattet med fast jobb ved Den Norske Opera. Faktisk fikk Roth Christensen fast jobb direkte etter første prøve i desember. Som vanlig har han fått jobb som korist, og de siste fjorten dagene har han brukt til å forberede seg til premieren på Wagners «Lohengrin» andre februar.

- Hvorfor brukte du aldri stemmen din i Seigmen?

- Fordi den ville blitt ødelagt. Jeg har alltid vært glad i å synge, så i begynnelsen føltes det litt rart å spille gitar. Men etter hvert hadde jeg glede av det også.

Sparket

Historien om Seigmen ble avsluttet på Rockefeller en kveld i 1999. Etter ti år bestemte de fem bandmedlemmene at nok fikk være nok. Etter sigende skyldtes bruddet at den andre gitaristen ikke lenger ville fortsette, men Roths versjon er en ganske annen.

- Seigmen fikk en kjip slutt. Jeg måtte gå på grunn av uoverensstemmelser, og siden har jeg ikke hatt kontakt med noen av de andre, bortsett fra med barndomsvennen Kim Ljung, forteller Roth Christensen.

De første to åra uten bandet beskriver han som «jævlige», og at det føltes som om han levde i et vakuum.

- Sangen ble et lyspunkt under denne perioden. De siste åra har jeg brukt tida til å synge forskjellige steder, både alene og som medlem av operakvartetten Cantilena.

Komplisert musikk

Wagners «Lohengrin» er et stykke fra Seigmens rock, men det er fortsatt lov å drømme:

- Rudolfo i «La Bohème», det er drømmerollen!

Hele Norges coronakart