Fra rytmisk eksotisme til tango, bop og myk lounge-jazz

Wandrups utvalgte: Italiensk kontrapunkt av høy klasse.

CMC ENSEMBLE: Yngre, fremadstormende musikere i kompaniskap med garvede jazz-folk. Utgir plata "Contra Puncta" i dag.
CMC ENSEMBLE: Yngre, fremadstormende musikere i kompaniskap med garvede jazz-folk. Utgir plata "Contra Puncta" i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Etter 23 utgivelser i løpet av 2017, er Losen Records sterkt i gang igjen etter nyttårsfeiringen. Italienske CMC Ensemble kommer med plata «Contra Puncta», en på alle måter eventyrlig plate. Fire blåsere, blant dem Michel Godard på Tuba, pluss piano, bass og trommer skaper et smidig lydteppe, mens Erica Gagliardi stryker et skjær av magi over melodiene som strømmer på.

Gagliardi (26) er født inn i en kunstnerfamilie i Cosenza i Italia, der hun studerer improviserende jazzsangteknikk ved konservatoriet. Her gir hun musikken et høytidsstemt strøk av tidløshet. Gruppa ledes av veteranen Nicola Pisani og er en spennende og kreativ blanding av unge, fremadstormende musikere og drevne folk.

Sammen har de lagd musikk i spenn mellom det moderne og det klassiske, bopjazz og tango, hardkokt rytmisk eksotisme og myke loungestemninger. Her er noen solopartier som tar pusten fra hvem som helst, og lyriske innslag som hensetter deg i et musikalsk drømmeland.

I dag kommer også pianisten Elliot Galvin med plata «The Influence Machine», inspirert av en roman av Mike Jay om en forunderlig 1700-talls skikkelse. Sterk plate, imponerende, energisk og forbløffende, med et viruost pianodriv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer