Fra såpe til Shakespeare

Det er ingen spøk å være tv-stjerne. Christoffer «Bob» Staib i «Offshore» må finne seg i at de yngste medspillere ber om autografen under prøvene til Aldous Huxleys «Fagre Nye Verden» i Sandvika Teater.

Stykket har urpremiere i kveld og Christoffer Staib (22) spiller hovedrollen som den Shakespeare-siterende John i Aldous Huxleys berømte framtidsroman «Brave New World».

Fortsatt dukker de yngste motspillerne hans opp på prøvene og vil ha autografen når såpestjernen er på vei ned fra scenen. Men den unge skuespilleren klager ikke:

- Det er knallhard konkurranse blant skuespillere om dagen, og frilanslivet har mange sider, smiler han.

«Brave New World» regnes som en av historiens beste romaner, men blir sjelden dramatisert. Tidligere Oslo Nye-sjef Barthold Halle har selv omarbeidet «Fagre Nye Verden», som oppføres av 25 amatører fra sju til 25 år. Sønnen Morten Halle har skrevet musikken.

Trygt i NRK

- Teater er jo et helt annet medium enn film og tv. Få skuespillere fikser begge deler, sier Christoffer Staib, og innrømmer at det er ganske andre forhold i den gamle kinoen i Sandvika enn i NRK Drama.

- I NRK er det trygt og godt å være skuespiller. Du kommer inn som den minst proffe, og ender opp som den som synes mest. Her er det omvendt.

Lykkepille

Skrekkvisjonen Huxley beskrev i 1932, har mange likhetstrekk med dagens samfunn.

Blant annet tar innbyggerne i den «vidunderlige nye verden» pillen «soma» hver gang de ikke føler seg glade.

- Stykket er en velvalgt satire over mye av det som opptar oss, sier Barthold Halle.

STJERNE PÅ SCENEN: Christoffer Staib er stjerne på tv. Nå er arbeidsplassen teaterscenen. Fansen er på plass i bakgrunnen.