Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra sex-avhengig politidame til lørdagsunderholdning

Silje Torp (39) er den nye humordama.

NYKOMMER: Silje Torp er den nye komikeren som skal få folk til å le i andre sesong av NRKs humorprogram «Underholdningsavdelingen». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYKOMMER: Silje Torp er den nye komikeren som skal få folk til å le i andre sesong av NRKs humorprogram «Underholdningsavdelingen». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 8. februar er er det premiere på andre sesong av NRKs humor-program «Underholdningsavdelingen».

Gjengen på sju medlemmer vil bli til seks, da Herborg Kråkevik og Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen måtte takke for seg til fordel for andre prosjekter.

Nykommeren som entrer showet er Silje Torp. 

Les også: Siljes ukjente fortid. (krever abb.)

Hun har flere år på baken i skuespillerbransjen, og har blant annet spilt søstra til Dag i serien «Dag», og en sex-gal politidame i «Lilyhammer». I tillegg har den 180 cm høye 39-åringen flere års erfaring som modell fra sine sene tenår og tidlig tjueår.

Mange beundrere Rett som det er har beundrere stilt seg i kø etter blondina - til og med folk fra andre verdensdeler vil ha en del av henne.

- Jeg har fått mange beundrere fra USA, England og Canada. Så jeg kjenner mange 50-åringer fra Michigan, spøker skuespilleren som er bosatt på Nesodden.

På hjemmebane har hun bare fått positive tilbakemeldinger fra venner og bekjente.

Når det kommer til barna hennes, som er tre og seks år gamle, så har de ikke sett så mye til moren sin på tv.

- Jeg har ikke latt dem få se meg i «Lilyhammer». Jeg har sagt at jeg har spilt politi, så de tror at jeg ordner opp på jobb, sier hun.

Barna har heller ikke sett så mye til henne i «Dag», men de syntes det var ordentlig stas da moren deres dukket opp som en spansk dame i slutten av barnefilmen «Knerten» fra 2009.

NYE FORSYNINGER: De gjenværende komikerne i «Underholdningsavdelingen» er glade for å ha Silje Torp som samarbeidspartner. Fv: Live Nelvik,  Kristin Grue, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim ,Vidar Magnussen og Silje Torp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE FORSYNINGER: De gjenværende komikerne i «Underholdningsavdelingen» er glade for å ha Silje Torp som samarbeidspartner. Fv: Live Nelvik, Kristin Grue, Robert Stoltenberg, Bjarte Tjøstheim ,Vidar Magnussen og Silje Torp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Mamma, se, det er Silje!» Torp siterer datteren sin, og forteller at dattera var noe forvirret da hun så moren sin på film.

Derimot har det er vært nok av frierier på jobbfronten. Etter «Lilyhammer» har skuespilleren fått flere henvendelser. Forløpig holder hun kortene tett inntil brystet, men kan likevel avsløre ett av dem:

- Jeg har fått noen henvendelser som det blir noe av. Jeg skal blant annet spille skurk, sier hun.

Tørre å drite seg ut Hun beskriver humor som å se seg selv i fugleperspektiv, hvor en har en god dose selvironi og slipper løs «burugla».

- Utfordringen er humor, og humor handler mye om timing; å kunne tørre å by på seg selv, tørre å være stygg, drite seg ut og komme med den verste burugla i seg, sier hun.

Selv om dette kan være krevende, anser hun det ikke som noen jobb.

- På vei i bitende kulde til NRK så merker jeg at jeg er på vei til jobb, men med en gang jeg kommer inn, så føles det ikke sånn. Da føler jeg meg veldig heldig, forteller Torp, som gleder seg til å samarbeide med det hun kaller for en fantastisk gjeng.

- Det er et fantastisk ensemble, og det er god kjemi blant oss kollegaene. Det er veldig hyggelig, rett og slett. Jeg føler jeg har kommet til dekket bord. Det er jo den flotte gjengen som bare har tatt meg med inn, sier Torp.

Ny mat på bordet Bordet er kanskje dekket, men det er alltid behov for noe forsyninger, noe Live Nelvik mener at Torp bidrar til med glans.

- Silje er helt fantastisk. I tillegg til å være en fenomenal skuespiller har hun egne idéer. Det bringer noe til bordet, som er positivt. Jeg er sjeleglad for å få med Silje, forteller hun, og har like godt inntrykk av henne som alle andre i humorgjengen.

Bjarte Tjøstheim kommer til å få problemer med ikke å begynne å le når han skal begynne å jobbe med sin nye kollega.

- Jeg begynner å fnise og fjolle med en gang jeg ser på henne, sier Tjøstheim før Nelvik skyter inn spøkefullt:

- Du er jo ikke høy nok til å se henne, etter fulgt av latter fra alle komikerne.

Mer humor Sammen har de kommet opp med nye ideer, skjetsjer og roller, men noen karakterer fra fjorårets sesong, som fikk terningkast fire av Dagbladet, vil fortsatt være å se på skjermen.

Prosjektleder i «Underholdningsavdelingen», Caroline Øigarden, tviler ikke på at dette vil falle i smak hos seerne.

- I denne sesongen forventer jeg enda mer humor. Det er en gjeng som har god kjemi sammen, og som vil lage mye bra sammen, sier Øigarden.

Hun mener at Torp er én av grunnene til dette.

- Vi prøvde flere, og syntes hun var den beste av dem. Hun er et bra tilskudd i gjengen, avslutter den fornøyde prosjektlederen.

Hele Norges coronakart