Fra singelliv til jente-kjæreste

Cynthia Nixon er lykkelig over å ha fått en Emmy. Dagen etter at Dagbladet møtte henne, avslørte ei amerikansk avis at tobarnsmoren også har fått seg kvinnelig kjæreste.

NEW YORK (Dagbladet): I Norge er Cynthia Nixon (38) kjent som den rødhårete arbeidsnarkomane Miranda Hobbes i tv-suksessen «Sex og singelliv». Nå er hun aktuell med en ny tv-serie - «Tanner on Tanner», som har premiere i USA i begynnelsen av oktober. Serien skal også vises på den norske betalingskanalen TV +.

Og i går kunne førstesida til New York-avisa Daily News fortelle at den populære tv-stjernen har fått seg kvinnelig kjæreste.

Privat privatliv

Etter 15 års samliv gjorde Cynthia Nixon det i fjor slutt med fotografen Danny Mozes. Paret, som fortsatt skal ha et godt forhold, har to barn sammen.

Dagbladet møtte Cynthia Nixon torsdag. Da fortalte den 38 år gamle New York-dama at hun fortsatt var singel.

Men til New York-avisa Daily News sier hun: -  Mitt privatliv er privat! Men jeg har ingenting å skjule. Det jeg vil si, er at jeg er veldig lykkelig.

Ifølge avisa er Cynthia Nixons nye kjæreste ikke i underholdningsbransjen. Forholdet skal ha vart i vel ti måneder.

Frustrert over Bush

Men torsdag møtte altså Dagbladet den fargerike skuespilleren, som på ingen måte er redd for å si hva hun mener.

-  Bush er en katastrofe for USA. Jeg vet ikke hva jeg gjør hvis han blir gjenvalgt. Det vil være veldig frustrerende, sier hun og vifter med begge hendene.

-  Dette landet (USA, red.anm.) har blitt forferdelig polarisert. Jeg synes vi har en helt forferdelig president, sier Nixon om Bush.

Forrige helg fikk hun en Emmy-statuett for sin rolle som Miranda Hobbes i tv-serien «Sex og singelliv». Og tv-stjernens øyne stråler da Dagbladet spør hvordan det var å få prisen.

-  Vidunderlig. Det var min første Emmy. Det var en kjempeoverraskelse, sier hun, og forteller at hun ikke lenger har daglig kontakt med de tre andre jentene i «Sex og singelliv».

-  Vi møttes på Emmy-gallaen. Alle var lykkelige over at jeg vant, sier Cynthia Nixon.

-  Savner du tida med «Sex og singelliv»?

-  Om jeg gjør! «Sex og singelliv» var ei herlig tid.

Mer enn en komedie

Mange kan oppfatte serien om de fire single kvinnene i New York som en ren komedie. Men Cynthia Nixon er ikke i tvil om at «Sex and the City» er noe langt mer enn bare en komedie om fire single kvinner og deres liv.

-  Vi tok opp mange viktige temaer. Kvinner verden over kan kjenne seg igjen i serien og identifisere seg med rollene. Nettopp derfor tror jeg «Sex og singelliv» ble en slik enorm suksess, sier Cynthia Nixon.

-  Er det muligheter for at dere om noen år kommer sammen igjen og lager nye episoder med «Sex og singelliv»?

-  Nei dessverre, det tror jeg ikke. Eller kanskje? Hvorfor ikke? I «Tanner on Tanner» har vi jo gjort akkurat det, sier Cynthia og smiler.

Satirisk dokumentar

For nå er det «Tanner on Tanner» som gjelder. Det er en satirisk komedie som forsøker å ta USA på pulsen. Cynthia Nixon spiller Alex Tanner, datteren til den tidligere presidentkandidaten Jack Tanner.

-  Serien er på en måte en politisk satire i et dokumentarformat. Jeg er på jakt etter sjela til den moderne politiker, forteller Nixon.

Og «Tanner on Tanner» er basert på tv-serien «Tanner 88», med de samme skuespillerne.

-  Det har vært en utrolig opplevelse å møte det gamle teamet igjen, sier Nixon.

Anti-Michael Moore

Mange av scenene i serien er spilt inn under Demokratenes landsmøte i Boston i sommer.

-  Vi forsøker å skildre livet, politikken og sjela i USA, sier Cynthia Nixon.

Hun avviser bestemt at «Tanner on Tanner» kan oppfattes som propaganda for Demokratene.

-  Dette er noe helt annet enn Michael Moore. Regissøren Robert Altman er anti-Michael Moore, fastslår Cynthia Nixon.

NY SIVILSTAND: Sist helg fikk Cynthia Nixon Emmy for sin rolle som Miranda i «Sex og singelliv». Privat er hun blitt kjæreste med en kvinne.
POLITISK SATIRE: Nixon spiller nå inn den nye serien «Tanner on Tanner».
VIKTIG SERIE: Det var «Sex og singelliv» som gjorde Cynthia Nixon kjent.