«Jul i Blodfjell»

Fra «Skam» til «Fleksnes». Her er inspirasjonskildene til «Jul i Blodfjell»

Manusforfatterne lånte replikkene til «Skam»-William.

IKKE FOR BARN: Her er en smakebit fra TVNorges nye julekalender «Jul i Blodfjell». Video: TVNorge Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som TVNorges populære julekalender, «Jul i Blodfjell», har fått seerne til å lage teorier om hvem som er morderen, har flere også lurt på om de har sett noe lignende før.

Manusforfatterne Christopher Pahle og Martin Zimmer har nemlig hentet inspirasjon fra en rekke kjente filmer og TV-serier. Dersom du følger ekstra godt med, kan du finne en rekke referanser i julekalenderen.

Pepperkaketeorien

I andre episode skal to sofaer flyttes på, og mens noen bærer den ene sofaen nedover trappa, bæres en annen sofa oppover. Midt i trappa blir de dermed stående bom fast, sofa mot sofa, og ingen vil flytte seg.

- Scenen hvor de står i trappa og krangler om hvem som skal rygge med sofaen, er basert på en episode fra «Fleksnes» der han møter en motgående bil på en trang vei, sier Martin Zimmer.

Blant filmene manusforfatterne har hentet inspirasjon fra, er thrilleren «Seven». Manusforfatter Christopher Pahle forteller at rollefiguren Sveins julekaketeori er en referanse til denne filmen. Svein var på et tidspukt opphengt i at morderen drepte etter de sju sortene julekaker, og mente at den siste som gjensto var en pepperkake. ​

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.