Fra stavbrudd til millionbutikk

Kort tid etter at Terje Bogen ga Oddvar Brå gullstaven i 1982, startet han Sponsor Service. I dag er selskapet verd cirka 600 millioner kroner med elleve datterselskaper i fem land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ikke nære venner

Om det var Bogens sans for å utnytte PR-effekten av Brås stavbrudd som fikk ham til å etablere Sponsor Service, vites ikke. Men på knappe 20 år har selskapet vokst inn i himmelen, og da Telenor kjøpte 10,9 prosent av aksjene i selskapet for 50 millioner kroner i august 2000, skrev Dagens Næringsliv (DN) at selskapet nå er verd 600 millioner kroner.

Selv sitter Terje Bogen på aksjer for 100 millioner kroner, ifølge DN.

Terje Bogen avviser at han er nær venn med Tom Berntzen, men sier likevel dette til Dagbladet:

- Det får så være at det blir antydet at Berntzen og jeg er venner, det er man jo med alle sine kunder, men jeg har aldri kjent Tom særlig godt.

Men at Bogen vil være venner med alle sine kunder, har han kanskje lært på Norges Markedshøyskole, hvor han har tatt utdanning. I et intervju med internavisa X-NMH i 1998, gir Bogen følgende råd om hvordan man skal skaffe seg et nettverk:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer