+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Fra stjerneadvokat til stjerneforfatter

Ferdinand von Schirach gikk fra å være stjerneadvokat til å bli stjerneforfatter, men drivkraften er fortsatt den samme: å forsvare menneskeverdet.

TIL NORGE: Ferdinand von Schirach kommer til Norge torsdag og han kan du høre i samtale med Vigdis Hjorth på Tysk-norsk litteraturfestival, Litteraturhuset i Oslo lørdag. Arrangementet er gratis. Foto: NTB Scanpix
TIL NORGE: Ferdinand von Schirach kommer til Norge torsdag og han kan du høre i samtale med Vigdis Hjorth på Tysk-norsk litteraturfestival, Litteraturhuset i Oslo lørdag. Arrangementet er gratis. Foto: NTB ScanpixVis mer

- I vår tid blir vi hele tiden påtvunget hundrevis av forskrifter og regler, det å røyke anser jeg som et opprør mot det. Det er usunt og galt, men jeg syns man også må gjøre usunne ting, ikke leve så innmari ordentlig hele tiden.

Det virker ikke tilfeldig at det er med en sigarett i munnviken Dagbladet møter Ferdinand von Schirach utenfor stamkafeen Manzini i Berlin. Kaffe og sigaretter, det er de to tingene han beror på når han skriver, kan von Schirach fortelle.

Ferdinand von Schirach (54) kommer fra en av Tysklands fremste adelsfamilier, farfaren var en ledende nazist, selv ble han en ledende forsvarsadvokat. I 2009 debuterte han med korthistoriesamlingen «Forbrytelser», inspirert av hans egne erfaringer etter tjue år som forsvarer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.