Fra sykehuset til sjampis-fest

Sjampanjekorkene smalt på bydelskroa i Gamlebyen etter at Anne B. Ragde hadde sett filmatiseringen av boka «Berlinerpoplene». Nå kan det også bli TV- film av den overraskende tredje boka om Neshov-familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette skal feires, og det med ekte sjampanje. Ikke noe musserende hvitvin her i gården, sa den folkelige forfatteren til Dagbladets utsendte og ropte på kelneren, som kom med det beste hun hadde.

Anne B. Ragde er i Oslo i helga for å tyvtitte på NRKs tv-serie om slektsgården Neshov på Byneset i Trondheim og for å feire 50-års dagen til forfatterkollega Unni Lindell.

Fra sykeseng til fest

- Her kommer jeg rett fra sykesenga til sjampisfest. Dette er blitt strålende, sier Ragde.

- Jeg er kjempefornøyd, spesielt over tempoet, som matcher roen i bøkene. Dette er ingen historie eller krim som kan lene seg mot mord som er motoren i nesten enhver spenningsfilm. Her er det skuespillerprestasjonene og regien det står på, og alt er fantastisk og troverdig, sier Ragde og hever glasset for regissøren Anders Andersen.

Vi blir brått litt engstelig. Det er en uke siden Anne B. Ragde lå på sykehus i Trondheim med blødende magesår. Hun ser uforskammet opplagt ut, men er det ikke litt for tidlig å svinge på seidelen?

- Neida, legen ga med tre måneder med spritforbud. Jeg er glad i Gammel dansk og øl, men jeg elsker også sjampanje. Og det for jeg lov å drikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer