Fra terror til bryllup for kjendisene

Flere norske kjendiser gifter seg like etter 22. juli.

(Dagbladet): Sommeren er høysesong for giftemål, men i år ble den store dagen ekstra spesiell for mange brudepar.

En uke etter terrorangrepene, giftet TV 2-reporter Sturla Dyregrov (37) seg med sin Siril Vatne Meling (29) på toppen av Ulriken i Bergen.

Dyregrov jobbet tett med tragediende de første tre dagene etter angrepene i Oslo og på Utøya. Under én uke etterpå erklærte han sin kjærlighet med et «ja».

Han tror det var en fordel at det ble noen dager mellom 22. juli og bryllupsdagen.

Et kjærkomment avbrekk - Det påvirket dagen, men også i positiv forstand. Mange av gjestene syntes det var deilig å kunne tenke på noe annet, sier Dyregrov til Dagbladet.

- Det som har preget samfunnet er samhold, kjærlighet og blomster, som jo også gikk igjen i vår fest. Sånn sett følte vi jo at bryllupet ble en slags videreføring av den stemningen som allerede var. Det gjorde det lettere for oss å holde fest.

Bryllupsdagen ble slik de hadde tenkt, selv om terrorhendelsene satte sitt preg.
 
- Vi var utrolig heldige med været, noe som var spesielt viktig for oss siden vi hadde utendørs vielse.

Feiret bryllup mens det smalt Skihopperen Bjørn Einar Romøren (30) og Martine Remsøy (24) hadde allerede begynt tredagersfeiringen av sitt bryllup på Bjertorp Slott i Sverige da bomben smalt i Oslo sentrum 22. juli.

Paret fullførte bryllupsfeiringen som planlagt, og ga hverandre sitt «ja» dagen etter.

Valgte å la kjærligheten vinne - Det er klart det ble litt spesielt. Men det hele ble litt uvirkelig, med tanke på at vi var borte fra alt, sier Romøren til Dagbladet.

Brudeparet var i Sverige fra torsdagen før angrepet, og reiste rett på bryllupsreise etter feiringen.

- Et bryllup er så godt planlagt, i så lang tid i forveien. Da kan vi ikke bare gjøre om på det sånn i siste liten. Vi bestemte oss for at kjærligheten skulle vinne over terroren, sier Romøren til Dagbladet.

Skihopperen fikk likevel stadig meldinger og oppdateringer om det som skjedde hjemme i Norge.

- Vi hadde all mulig medfølelse med alle de rammede. Slikt som dette får man ikke planlagt. Men jeg syns likevel vi fikk den dagen vi ville ha. Vi var begge veldig fornøyde med bryllupshelgen vår, sier han.

- Rart å gifte seg nå I går, to uker etter 22. juli, giftet TV 2s Carsten Skjelbreid (39) seg med sin Tonje Kristin Wøllo (36) i Kongsberg kirke.

6. AUGUST: Carsten Skjelbreid gifter seg med Tonje Kristin Wøllo. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
30. JULI: TV 2s Sturla Dyregrov og Siril Vatne Meling. Foto: Pål S. Schaathun
2. JULI: Maria Skappel og Andreas Holzweiler. Dette bildet ble tatt før åpningen av Oslo Fashion Week i 2010. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
9. JULI: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (Karpe Diem) og Oda Felicia Sigstad. Her i tårer under Spellemann 2010. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
16. JULI: Kristian Kjelling og Madeleine Lundberg. Her under en filmpremiere i 2008. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
20. AUGUST: Harald Rønneberg og Sølvi Haugland (t.h.). Her på vei til dåpen for Emma Tallulah Behn i Slottskapellet i 2009. Artisten Lene Marlin er til venstre i bildet. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet

Ifølge Dagbladets fotograf på stedet var et stort presseoppbud vitne til at det et rørt brudepar tørket tårer mens de mottok gratulasjoner utenfor kirka. Rundt hundre gjester var til stede i vielsen.

- Vi snakket om at hvis bryllupet for eksempel skulle vært 23. juli, så hadde det blitt helt feil med fest. Da hadde vi giftet oss i kirken og droppet bryllupsfesten, sier Skjelbreid til Dagbladet i forkant av bryllupet.

Bryllupet foregikk som opprinnelig planlagt, men de to hadde uansett ikke lagt opp til en overdådig markering.

Aldri glemme - Både Tonje og jeg har snakket om at det er vanskelig å stå til alters like etter det som har skjedd.

Likevel mener Skjelbreid at livet må gå videre.

- Ingenting blir normalt etter 22. juli. Men livet må gå videre uansett hvordan man ser det. Vi må gå videre og aldri glemme.
  I går, to uker etter 22. juli, giftet TV 2s Carsten Skjelbreid (39) seg med sin Tonje Kristin Wøllo (36) i Kongsberg kirke. Ifølge Dagbladets fotograf på stedet var et stort presseoppbud vitne til at det et rørt brudepar tørket tårer mens de mottok gratulasjoner utenfor kirka. Rundt hundre gjester var til stede i vielsen. — Vi snakket om at hvis bryllupet for eksempel skulle vært 23. juli, så hadde det blitt helt feil med fest. Da hadde vi giftet oss i kirken og droppet bryllupsfesten, sier Skjelbreid til Dagbladet i forkant av bryllupet. — Må gå videre, men aldri glemme Bryllupet foregikk som opprinnelig planlagt, men de to hadde uansett ikke lagt opp til en overdådig markering. — Både Tonje og jeg har snakket om at det er vanskelig å stå til alters like etter det som har skjedd. Likevel mener Skjelbreid at livet må gå videre. Carsten fikk «ja» fra gravide Tonje — Ingenting blir normalt etter 22. juli. Men livet må gå videre uansett hvordan man ser det. Vi må gå videre og aldri glemme

TØRKET TÅRER: Carsten Skjelbred ble rørt av seremonien i kirken lørdag, og tørket fremdeles tårer på utsiden. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
TØRKET TÅRER: Carsten Skjelbred ble rørt av seremonien i kirken lørdag, og tørket fremdeles tårer på utsiden. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer