Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra The Guardian til Dagbladet

I dag har Dagbladet ansatt Hildegunn Amanda Soldal (32) som ny teknologi- og utviklingsredaktør.

NY REDAKTØR:  Dagbladet har i dag ansatt Hildegunn Soldal (foran), som teknologi- og utviklingsredaktør. Her står hun sammen med sine nye arbeidskollegaer i utviklingsavdelingen. Fra venstre: Ole Andreas Flaaten Jonsgård, Sondre Husby Rostad, Erik Slaastad, Geir Bostad, Tor Kristian Flage, Lars Helle (ansvarlig redaktør), Ola Strømman og Synne Kvamme Repp.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY REDAKTØR: Dagbladet har i dag ansatt Hildegunn Soldal (foran), som teknologi- og utviklingsredaktør. Her står hun sammen med sine nye arbeidskollegaer i utviklingsavdelingen. Fra venstre: Ole Andreas Flaaten Jonsgård, Sondre Husby Rostad, Erik Slaastad, Geir Bostad, Tor Kristian Flage, Lars Helle (ansvarlig redaktør), Ola Strømman og Synne Kvamme Repp. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I dag har Dagbladet ansatt ny teknologi- og utviklingsredaktør.

Hildegunn Amanda Soldal (32) kommer fra Lofthus i Hardanger. Hun flyttet til England i 2001 for å studerte multimediejournalistikk i Bournemouth, og begynte som frilanser for avisa The Guardian året etter.

Tre satsingsområder I 2003 fikk hun fast jobb, og har arbeidet seg oppover fra å være produksjonsassistent til å bli executive producer med ansvar for den multimediale plattformen på guardian.co.uk.

- Det har vært en lang og god ansettelsesprosess, og vi er svært glade for å ha fått Soldal til oss. I et moderne mediehus blir den digitale satsingen stadig viktigere, og det er tre områder hun spesielt vil være med på å utvikle - mobil, lesebrett og levende bilder på nettet, sier Lars Helle, ansvarlig redaktør i Dagbladet.

Redesignet The Guardian Soldal har vært ansatt i The Guardian fram til mars i år, men har hatt permisjon på grunn av reise det siste året. Nå er hun glad for å være tilbake i Norge, og gleder seg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver i Dagbladet.

- Jeg gleder meg veldig til å sette i gang, og skal bruke tid på å bli kjent med alle. Dagbladet er kjent for å være innovative på nett, og jeg ser fram til å jobbe videre med det. Utviklingen skjer enormt fort, og jeg er helt sikker på at Dagbladet vil stå godt i denne, sier Soldal.

Hun var blant annet med på redesigne The Guardian mellom 2007 og 2008, og var i USA for å dekke presidentvalget som videoprodusent i 2008.

- Jeg har fulgt med på Dagbladet, og er blant annet vedlig imponert over bruken av livestudio. Jeg har et veldig godt inntrykk av Dagbladet, og gleder meg til å jobbe her.

-Fordel å ha jobbet internasjonalt Ann Baekken hadde tidligere stillingen som utviklingsredaktør. Baekken hadde også ansvaret for desken som en del av stillingen, noe Soldal foreløpig ikke skal ha.

INTERNASJONAL ERFARING:  Hildegunn Soldal har bodd i England i nesten ti år, og vært fast ansatt i The Guardian siden 2003. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INTERNASJONAL ERFARING: Hildegunn Soldal har bodd i England i nesten ti år, og vært fast ansatt i The Guardian siden 2003. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Helle er svært fornøyd med å ha fylt stillingen.

- Dagbladet har allerede en ekstremt kompetansesterk utviklingsavdeling, som jeg tror Soldal vil passe godt inn i. Hun har den rette kompetansen i forhold til den digitale satsingen. I tillegg er det er bra med friskt blod. Hun er en dynamisk kvinne, og det er en fordel at hun har jobbet internasjonalt, sier Lars Helle.

Soldal starter i sin nye jobb den 9. mai.

EN GLAD SJEF:  Sjefredaktør Lars Helle er godt fornøyd med nyansettelsen. Foto: Jacques Hvistendahl
EN GLAD SJEF: Sjefredaktør Lars Helle er godt fornøyd med nyansettelsen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media