Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fra The Who til John Dee

Og sist gang de var i Norge spilte de på Valle Hovin.

Dagbladet.no): Razorlight var et av 2004s store britiske band, med albumet «Up All night», men bandet fikk ganske lite oppmerksomhet i Norge.

Likevel varmet de i fjor opp for U2, da de irske gigantene fylte Valle Hovin. Nå er de tilbake i Norge, men på en vesentlig mindre arena: John Dee. I bagasjen har de et nytt album:

- Albumet ble ferdig på fredag, så nå kobler vi bare av, sier gitarist Björn Ågren, den en av to svensker i bandet, til Dagbladet.no.

- Vi hadde en liten turné i vinter for å teste de nye låtene før vi gikk i studio, i tillegg har vi spilt noen konserter under innspillingen, sier bassist Carl Dalemo.

Spilte med Roger Daltrey

En av konsertene de husker best var i Royal Albert Hall, hvor de spilte sammen med Roger Daltrey fra The Who:

- Det var ganske rart. Johnny (vokalist, red. anm.) fikk en telefon: «Hi, it\'s Roger Daltrey\'. Han lurte på om vi ville spille med ham i Royal Albert Hall, sier Carl.

30. mars stod bandet på scenen sammen med Daltrey. Sammen spilte de «Summertime Blues», en låt The Who også spilte på Woodstock:

I NORGE IGJEN: Razorlight er i Norge igjen, og spiller på John Dee i kveld. Bildet er tatt under bandets Live 8-konsert i juli i fjor. Foto: SCANPIX
I NORGE IGJEN: Razorlight er i Norge igjen, og spiller på John Dee i kveld. Bildet er tatt under bandets Live 8-konsert i juli i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det var en utrolig kul låt å spille. Før konserten hadde vi fått beskjed om at Daltrey ikke ville spille «Pinball Wizard» eller «Won\'t Get Fooled Again» fordi han likte ikke de låtene så godt, sier Björn, som understreker at han foretrekker versjonen The Who spiller på «Live at Leeds».

- Daltrey var en skikkelig hyggelig fyr, og overraskende nok en av dem som festet minst, sier Björn.

Nytt album

Razorlight mener de har nok eget materiale, og derfor ikke trenger å spille coverversjoner, men Björn utelukker ikke at de kan bli flere coverlåter på konsertene fremover:

- Det er ganske kult å spille låter man har satt sammen i turnébussen på vei til konserten. Noen ganger ber arrangørene om at vi spiller coverlåter, som for eksempel i Dublin, da vi spilte en låt av The Cranberries.

Razorlights nye album kommer 17. juli, og da er planen at i hvert fall den britiske utgaven skal inneholde bonusmateriale med video fra dagen de spilte med Daltrey.

Den første singelen fra det kommende albumet heter «In the Morning», og det er også låten de har åpnet flere av konsertene med:

- Det er en bra låt å begynne med, fordi den har trommer i åpningen, sier Carl.

Klisjeer 

«Det vanskelige andrealbumet» er en klisjé som dukker opp like ofte som artistenes klokkertro på deres nye materiale. Razorlight er intet unntak, og svarer forutsigbart på den minst like forutsigbare oppfordringen, «fortell om det nye albumet»:

- Vi er veldig fornøyd med albumet, og føler det er det beste vi har gjort til nå, sier Bjørn.

- Hvis man bare skulle eid ett Razorlight-album, så er det dette som gjelder, sier Carl, og fortsetter:

- Vi har byttet trommeslager siden det forrige albumet, og føler virkelig at alt er slik det skal være nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling