Fra Tina til Totto: Ike Turner(er) i Norge

STOVNER (Dagbladet): Ike Turner er viden kjent som en hardtslående ektemann. Totto Hansen er viden kjent som en hardtslående trommis. I går møttes de to i Tottos gamle fritidsklubb på Stovner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Tenk det, sukker Totto og skuer utover lokalet i kjelleren på det som nå er Stovner Rockfabrikk.

- Det var i dette rommet jeg lærte å spille trommer. Og nå 20 år seinere sitter jeg her og øver med Ike Turner. Det er helt vilt, gisper Totto. I neste sekund går døra opp og en mann med gulljakke og olmt blikk tusler inn. Rockelegenden Ike Turner har ankommet Stovner.

Talentspeider

Etter Tina Turners selvbiografi «I, Tina» og filmen «What's Love Got To Do With It?» er hennes eks-mann blitt en av verdens mest berømte konemishandlere. Men Ike Turner har også skrevet seg inn i historiebøkene som blues- og rock'n'roll-artist. På 50- og 60-tallet var han en viktig talentspeider og stilskaper, og foruten Tina skal han også ha æren for å ha oppdaget BB King. Derfor har Totto Hansen god grunn til å være stolt over oppdraget.

- Vanligvis spiller jeg i Pigalle Bluesband her i Oslo. Å få spille med en legende som Ike er selvsagt stort for meg. Dette er en slik ting man går og drømmer om skal skje, sier Totto og flirer fra øre til øre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer