Fra triste menn til sterke kvinner

Thomas Enger er aktuell med ny «girl power»-serie.

APOKALYPSE: Thomas Enger vil undersøke hvordan mennesker oppfører seg hvis de vet at verdens undergang er uunngåelig. Foto: Jarli & Jordan
APOKALYPSE: Thomas Enger vil undersøke hvordan mennesker oppfører seg hvis de vet at verdens undergang er uunngåelig. Foto: Jarli & Jordan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hei, Thomas! Du er aktuell med boka «Enkebyen». Hva er en enkeby?

– Vi befinner oss et sted i framtida, i en verden hvor jorda er overbefolket. Det er for lite vann, for lite mat, og Enkebyen er et slags administrasjonssenter hvor ressursene blir fordelt. Men man kan også dra dit for å ofre seg. Man dør, mot at familien får en sjanse til et bedre liv. Penger og et sted å bo. Byen har fått sitt kallenavn etter alle enkene og enkemennene som bor der. Jeg ville skrive en bok som utforsker hvordan folk er mot hverandre hvis de vet at verden går til helvete uansett, for det kan bli et realistisk scenario i en ganske nær framtid om ikke verden får kontroll på klimaendringene. «Enkebyen» er en spenningsroman, der menneskers verdigrunnlag og moralske kompass står i sentrum. Det er en roman om å ta ekstremt vanskelige valg man ikke nødvendigvis aner konsekvensene av, før det er for sent.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer