Fra «Troløs» til trofast

Knapt hjemme fra Cannes og kritikersuksessen med Liv Ullmann-filmen «Troløs» sto Lena Endre brud hjemme i Sverige i helga. Hun giftet seg med Richard Hobert. Blant gjestene var norske Maria Bonnevie.

Endre og Hobert traff hverandre under innspillingen av de sju dødssyndene i 1996- 97, og har siden vært uatskillelige. Den gang var de gift på hver sin kant, Endre med Thomas Hanzon - som hun også spiller mot i «Troløs» - og Hobert med sin tenåringskjæreste.

Men på kirkebakken i Södra Mellby i Sverige i helga kunne alle syndene kysses bort og kjærligheten manifestere seg med ringer.

- Jeg er helt overveldet, sa bruden selv til Expressen.

Gjestelista i bryllupet var lang, og flere kjente skuespillere og filmfolk dukket opp på kirkebakken.

Maria Bonnevie hadde tatt turen sammen med kjæresten Mikael Persbrandt, og strålte ifølge Expressen «om kapp med brudeparet».

Den verdenskjente regissøren Bille August kom side om side med sin fraseparerte kone Pernilla og deres to døtre Asta og Alba. «Skjærgårdsdoktoren» Samuel Fröler var også til stede.

Lena Endre anser seg selv først og fremst som teaterskuespiller på Dramaten i Stockholm, der hun har høstet stor ros for roller. Men hun har også spilt i 20 filmer og flere tv-serier.

KJÆRLIGHETSKYSSET: Lena Endre fikk sin Richard Hobert i helga. Film- og skuespillereliten i Sverige var på plass for å hylle paret.