Fra turnékjør i Tyskland til vinter & Ski

SKI (Dagbladet): Rett fra tre ukers Tysklands-turné og uten bagasje kom Wenche Myhre (52) til Ski nye kirke for å delta på årets julekonsert. Koffertene hennes sto igjen i Frankfurt sammen med omtrent 7000 andre.

Kveldens røde antrekk hadde hun tilfeldigvis med.

- Jeg hadde slengt et kostyme over armen, og takk for det. For her er det stup og kjør, sier Wenche, som sto opp i firetida for å rekke morgenflyet fra Dresden til Frankfurt.

Stappfull kirke

Hennes gamle kollega Frode Thingnæs, som bor i Ski, hadde lokket henne til gårsdagens to konserter - hennes eneste juleopptredener i Norge i år. Finstad Skolekorps i Ski arrangerte julekonsert for niende gang, og hvert år har de en kjent gjesteartist med seg. Det var første gang Wenche Myhre sang med de 66 unge musikerne, og kirken var stappfull under begge konsertene.

- Det er gøy å ta det litt på sparket, og Frode er så entusiastisk. Gjennomsnittsalderen i korpset er ti- elleve år, og dette er moro for dem. Jeg liker å gjøre sånne koselige ting før jul, og dette ga litt mersmak. Jeg kunne tenke meg å gjøre noe sånt også neste jul, sier Wenche.

Hun kommer rett fra en turné hvor hun hadde hjelp til både sminke og kostyme, men i kveld må hun fikse alt selv. Det er ingen lang liste med ønsker fra denne stjernen, som nasker til seg en halv bolle fra en pose på bordet før arrangørene kommer med rundstykker.

- Innimellom er det litt hyggelig at det ikke er for kjørt opp, sier Wenche.

Povel Ramel

- Er dette siste oppdrag i år?

- Ja, etter disse to konsertene tar jeg kvelden. Nå blir det noen dager fri.

- Bare noen dager?

- Ja, jeg skal ut med Povel Ramel igjen i februar, noe jeg gleder meg veldig til. Vi begynner prøvene rett over nyåret. Jeg får vel noen tekster av ham snart. Og i april- mai er det tilbake til Tyskland.

- Så nå blir det godt med litt juleferie?

- Jeg må rekke å gjøre de siste juleinnkjøpene. Men det er lenge siden jeg har vært borte hjemmefra så lenge. Jeg har ikke villet dra på turné av hensyn til familien, forteller Wenche, som gleder seg til å steike årets juleribbe.

- Vi spiser ikke sånn mat ellers i året, julaften er eneste gang jeg lager det. Og jeg er rå på svoren - den blir kjempesprø!

- Hvordan har du tenkt å feire nyttårsaften?

- Som en helt vanlig nyttårsaften i veldig familiære omgivelser. Jeg kunne gjerne tenke meg å sitte på terrassen med levende lys og se på rakettene. Men jeg og barna skal hygge oss sammen med venner - fra både den yngre og den eldre garden, sier Wenche Myhre.