Fra tv-journalist til skrekkfilm

Henriette (25) blir horror-heltinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Henriette Bruusgaard (25) er for de fleste av oss kjent som tv-journalist på ZTV og i programmer som «Absolutt underholdning» og «Oslo-TV».

Nå har hun tatt en helt annen jobb, som hovedrolleinnehaver i den kommende horrorfilmen «Rovdyr».

- Jeg regner med at mange kanskje blir overrasket over at jeg fikk denne rollen. Jeg har spilt teater før, men dette er noe helt nytt for meg, sier Bruusgaard til Dagbladet.no.

Fikk millionstøtte

Teamet bak «Rovdyr» presenterte skuespillerne i filmen på Hovefestivalen i dag. Foruten Bruusgaard er også skuespillere som Lasse Valdal («Kalde føtter»), Jørn-Bjørn Fuller Gee og Nini Bull Robsahm klare.

«Rovdyr» har fått endel medieomtale, ikke minst etter at mektige Hollywood-aktører begynte å vise interesse for prosjektet etter å ha sett en teaser på en amerikansk filmblogg.

Innspillingen starter mandag, og nylig mottok prosjektet 3,8 millioner kroner i støtte fra Filmfondet.

- Det er vel åtte-ni måneder siden jeg begynte å snakke med regissør Patrik Syversen om å spille i filmen. Opprinnelig var jeg tiltenkt en mindre rolle i filmen, men etter noen runder med prøvefilming ble jeg spurt om å ta en litt større rolle, sier Bruusgaard til Dagbladet.no.

GÅR TIL FILMEN: Programleder Henriette Bruusgaard har fått hovedrollen i en film med planlagt premiere i januar til neste år. Foto: TVNORGE
GÅR TIL FILMEN: Programleder Henriette Bruusgaard har fått hovedrollen i en film med planlagt premiere i januar til neste år. Foto: TVNORGE Vis mer

Hemmelighetsfull

Bruusgaard skal spille Camilla - en karakter Bruusgaard ikke vil si all verden om. Fra før er det imidlertid offentliggjort at handlingen skal foregå på 70-tallet.

- Hun er en helt vanlig jente fra Oslo, som er like gammel som meg selv. Hun har jo visse likhetstrekk med meg, men det er også mye som er forskjellig, sier hun.

Regissør Patrik Syversen har tidligere lovet en sjangerfilm, inspirert av filmer som «Motorsagmassakren» og «Deliverance».

- Det blir en blodig og voldsom og tøff film. Hvis man forlater kinosalen og føler seg ganske forstyrra, så har vi gjort jobben vår, har han uttalt til Dagbladet.no.

Bruusgaard vil imidlertid ikke gi opp tv-jobbinga til fordel for en karriere som skuespiller.

- Nei. Jeg gjør dette fordi jeg synes det er et kult prosjekt, og fordi jeg har tro på regissøren, sier hun.

HOVEDROLLE: Bruusgaard spiller rollen som Camilla.
MANUSFORFATTER OG REGISSØR: Patrik Syversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer