Fra tv-såpe til Tsjekhov

Etter tre år som Bob i «Offshore» har Christoffer Staib fått mer enn nok av såpe. I sommer spiller han Tsjekhov sammen med Oslo Prosjekt-Teater, som har brakt teatret tilbake til Rokokkosalen på Grand i Oslo.

- Det var det nærmeste vi kom et russisk gods i Oslo, sier instruktør Einar Bjørge.

Stykket er Tsjekhovs «Onkel Vanja», og skuespillerne er akkurat ferdige med Oslo Prosjekt-Teaters ettårige skuespillerskole. Premieren står på Grand 15. juli, og da er alt som kan krype og gå i Film- og Teater-Norge invitert.

Ferdig med «Offshore»

For nå er det om å gjøre å vise seg fram. De åtte unge skuespillerne har alle tidligere sceneerfaring, men er likevel ferske i faget. Dersom alt klaffer, danner de eget kompani til høsten.

- Det er ikke bra å bli for lenge i samme setting. Selv om jeg har lært mye gjennom «Offshore», er det teater jeg vil jobbe med. På mange måter er det to forskjellige ting. Serien har gitt meg kameraerfaring, samtidig har jeg nok lagt meg til en del uvaner. Den største forskjellen er at på teater må du gjøre ting om og om igjen. På tv kan du ta fem opptak av samme scene, og når den sitter, så sitter den der for evig, sier Christoffer Staib.

- Jeg tror kanskje det er verre å gå den veien Christoffer har gått, enn omvendt. Hvis du begynner i en såpeopera, kan du lett bli forbundet med en rolle resten av livet, mener Sondre Krogtoft Larsen.

Alternativ

Selv har han spilt barneteater i åtte år, og håper å komme inn på teaterskole i Stockholm til neste år. For flere av de åtte er Oslo Prosjekt-Teater et alternativ til Teaterhøgskolen. Eller en oppvarming.

- Min kjepphest er at norske skuespillere bør bli mer muntlige, sier Einar Bjørge, som startet opp Oslo Prosjekt-Teater i fjor. Jeg tror selv Nationaltheatret kunne hatt godt av å være litt mindre Nationaltheatret, mener Christoffer Staib.