Fra USA-kaos til konserter med Oasis

Serena Maneesh på vei mot platekontrakt i utlandet.

(Dagbladet.no): Serena Maneesh hadde nettopp landet på Gardemoen da tekstmeldingene begynte å tikke inn på Emil Nikolaisens mobiltelefon om at bandet skulle være oppvarmere for Oasis i Oslo Spektrum i morgen.

Serena har nemlig vært i New York, og hadde knapt fått med seg nyheten om den store spillejobben, som kom i stand etter at Stereophonics avlyste.

- USA-oppholdet har vært en milepæl for meg, forteller en entusiastisk Nikolaisen til Dagbladet.no.

Mental utladning

Serena Maneesh\' selvtitulerte debutalbum ble kåret til årets beste plate i Dagbladet, og har også fått glimrende kritikk i enkelte amerikanske medier.

I helgen spilte bandet på Mercury Lounge i New York.

- Det har vært sinnssykt mye kaos, noe som er typisk for vårt band de siste månedene. Men det gikk veldig bra - det var utsolgt begge dagene, og arrangørene slapp inn flere enn det egentlig var lov til, forteller Nicolaisen.

Men turen var også slitsom - ikke minst mentalt.

PÅ VEI UT: Serena Maneesh forhandler om både platekontrakt og en større USA-turné. Men først er det klart for oppvarmingsjobb for Oasis.
PÅ VEI UT: Serena Maneesh forhandler om både platekontrakt og en større USA-turné. Men først er det klart for oppvarmingsjobb for Oasis. Vis mer

- Vi var jo litt redd for at buzzen rundt oss der borte bare skulle være et luftslott, men særlig på den andre konserten var ting på stell. Publikummet vårt bestod først og fremst av musikkentusiaster som fulgte nøye med og hørte etter, selv om det selvfølgelig var en del bransjefolk også.

Det er en kjent sak at Serena i lengre tid har forhandlet med utenlandske plateselskaper om kontrakt. En avgjørelse på dette skal ifølge Nicolaisen være nært forestående.

Godkjent salg

Nå starter en travel tid for Serena Maneesh. Bandet skal forhåpentlig turnere mer i USA, besøke Sverige, England og legge ut på en 11-konserters norgesturné.

Men først er det altså klart for oppvarmingsjobber for Oasis i Oslo og Stockholm.

- At Andy Bell er med, er kanskje det mest interessante med Oasis akkurat nå, he he. Samtidig er jo bandet en institusjon som er nødvendig for rocken, mener Nikolaisen.

Bandets debutplate har solgt 2500 eksemplarer i Norge, omtrent som forventet for bandet.

- Det hadde ikke betydd noen verdens ting å selge 100 000 plater i Norge, selv om det hadde vært OK for plateselskapet å få litt penger. Vi er ikke noe singelband, og det som er kult å tenke på er at de som har kjøpt plata faktisk hører på den.