Fra utopi til undergangsvisjon – vi gir deg plastens kunsthistorie, i kortversjon

Planet Plast.

DØDEHAVET: De norske kunstnerne Erle Stenberg og Elin T. Sørensen viste installasjonen «Kaurene» på Stenersenmuseet i 2014. Det er et av mange kunstprosjekter de siste årene som viser resultatene av menneskets forsøpling av havet, og virkningen plast har på økosystemet.
DØDEHAVET: De norske kunstnerne Erle Stenberg og Elin T. Sørensen viste installasjonen «Kaurene» på Stenersenmuseet i 2014. Det er et av mange kunstprosjekter de siste årene som viser resultatene av menneskets forsøpling av havet, og virkningen plast har på økosystemet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Minusene i miljøregnskapene fortsetter å stå i kø. Er det ikke det varme regnet i januar, så er det nyheten om enda en utrydningstruet dyreart eller enda noen tusen mål uerstattelig, nedhogd regnskog, eller at vi snart skraper bunnen i verdens fosforlagre. Eller så er det plasten. Ikke bare skal havet stige; når det en gang i framtida står oss til anklene langt inn på det som nå er tørt land, vil det også være fullt av plast, både den vi ser og den vi ikke ser. Og, i alt som lever i havet og på jorda vil plast være en bestanddel, synlig og usynlig, enten vi vet og vil det eller ei.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer