<strong>GEOPOLITISK KAMP:</strong> Frigjøringsperioden kan forstås som en bro mellom nazismens endelikt og den videre geopolitiske kampen mellom øst og vest. Stalin støttet opprettelsen av staten Israel i 1948 av rene opportunistiske hensyn: Det gjaldt å kvitte seg med jøder i størst mulig grad i Europa.
GEOPOLITISK KAMP: Frigjøringsperioden kan forstås som en bro mellom nazismens endelikt og den videre geopolitiske kampen mellom øst og vest. Stalin støttet opprettelsen av staten Israel i 1948 av rene opportunistiske hensyn: Det gjaldt å kvitte seg med jøder i størst mulig grad i Europa. Vis mer

Fra varm til kald krig

Frigjøringen av konsentrasjonsleirene for 70 år siden innebar også en stille start på den begynnende kalde krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne våren har stått i de historiske tilbakeblikks tegn. Det er 75 år siden 9. april og 70 år siden freden.

Man må spørre: Er det ennå sider ved disse enorme begivenheter vi ikke kjenner til, i vårt eget land og i resten av verden. Eller som befinner seg i en ufortjent skyggedal? Har vi formet oss forestillinger som nå trenger til revisjon? Enten fordi nytt kildemateriale er kommet for dagen eller at nye tolkninger trenger seg fram?

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer