Fra Vogue til Bylarm

Suksessmodellen Carmen Hillestad (27) tar en pause fra catwalken for å spille mørk rock.

MUSIKER OG MODELL: Carmen Hillestad har figurert på forsida til Vogue og gått visning for Chanel. Nå satser hun for fullt på musikken sin. Foto: Lars Eivind Bones
MUSIKER OG MODELL: Carmen Hillestad har figurert på forsida til Vogue og gått visning for Chanel. Nå satser hun for fullt på musikken sin. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

(Dagbladet): Hvis man har vært flittig abonnent på internasjonale motemagasiner de siste årene, har man garantert sett ansiktet til den norske 27-åringen Carmen Maria Hillestad på forsida til Vogue, Harper's Bazaar og Elle.

Sammen med Iselin Steiro og Siri Tollerød har hun vært en av de norske modellene med mest suksess i utlandet de seneste årene, og store navn som Chanel og Christian Dior har hentet henne inn for å vise frem klærne deres på catwalken.

Men nå har Hillestad valgt en annen karrierevei.

- I modelljobbingen har jeg alltid jobbet med produktet av andres skaperverk, så nå syntes jeg det var på tide å skape noe selv, sier Carmen Hillestad til Dagbladet.

Mørk rock Dermed låste Hillestad seg inne i leiligheten sin i London, langt borte fra glitter og glam, for å skrive materiale til et debutalbum.

- Jeg skrev og skrev i et helt år. Jeg har alltid elsket musikk, og har sunget siden jeg var lita, men dette var første gang jeg satte meg ned for å skrive egne låter. Det var helt nytt for meg, sier hun.

Etter å ha flydd frem og tilbake mellom London og musikkstudio i Oslo den siste tiden for å jobbe med den superprodusent Emil Nikolaisen fra Serena-Maneesh, dukker hun lørdag kveld opp på utestedet Monos Bylarm-scene.

Der skal hun spille mørk og psykedelisk rock under artistnavnet Carmen Villain.

Multiinstrumental Da hun spilte under dette navnet for første gang, under en lansering for musikkmagasinet ENO i august, hadde hun med seg Frode Jacobsen fra Madrugada på scenen. Denne gangen stoler hun mer på egne ferdigheter.

- Frode er en god kompis, men han er jo en opptatt mann og kommer ikke til å spille med meg nå. Et par av gutta i Gerilja kommer til å være med, men jeg forsøker å spille så mange instrumenter som mulig selv. Alt utenom trommer, i alle fall, sier Hillestad og ler.    

Internasjonalt er nok Kate Moss den mest kjente supermodellen med artistvirke på siden. Moss har blant annet sunget med Primal Scream, Babyshambles (bandet til eks-kjæresten Pete Doherty) og The Lemonheads.

Ingen Kate Moss Men Hillestad vil ha seg frabedt å bli sammenlignet med de musikalske eskapadene til den britiske supermodellen.

- Jeg er nok ingen ny Kate Moss. Man kan ikke plassere alle med modellbakgrunn i samme bås. Moss verken lager eller produserer musikken sin selv. Hva med Nico som har sunget med Velvet Underground?

 CARMEN VILLAIN: Hillestad har tatt navnet Carmen Villain når hun nå satser på artistkarrieren. Foto: Lars Eivind Bones
CARMEN VILLAIN: Hillestad har tatt navnet Carmen Villain når hun nå satser på artistkarrieren. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Nå vil hun satse på musikken for fullt fremover og vil bare si ja til de riktige modelltilbudene.

- Jeg har lyst til å drive med musikk fremover, men jeg må jo ha penger til å leve også. Så jeg vil fremdeles gjøre noen oppdrag i ny og ned, sier Hillestad.

VERDENSKJENT MODELL: Her går Carmen visning på Oslo Fashion Week i 2004. Foto: Andrea Gjestvang
VERDENSKJENT MODELL: Her går Carmen visning på Oslo Fashion Week i 2004. Foto: Andrea Gjestvang Vis mer