Fracture

Gode skuespillere redder en relativt slapp thriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Såkalte smarte thrillere – filmer uten eksplisitt action, men med kløktige vendinger og overraskende sluttpoeng – er en kunst få mestrer, men som mange likevel prøver seg på. Så også Gregory Hoblit.

I løpet av «Fracture»s fem første minutter skyter Ted Crawford (Anthony Hopkins) sin kone i hodet fra kloss hold. Vi får se at han tørker av våpenet, og at han lar seg arrestere av sin kones elsker, politimannen Rob. Før dette har Crawford blitt etablert som en velholden, ekstremt intelligent og meget resultatorientert herre. Og etter dette skal resten av «Fracture» handle om å få luringen dømt for udåden han har begått.

Anthony Hopkins spiller sitt sedvanlige onde jeg, men Hannibal Lecter-assosiasjoner til tross, Hopkins spiller med tyngde og karisma. Kameraet elsker ham, og scenene mellom han og Ryan Gosling er strålende. Den gamle, slu setter den unge, energiske på prøve.

Gosling, som kanskje er mest kjent for å spille den unge Hercules på TV3, regnes som et av de heteste navnene i Hollywood for tida. Og rolletolkningen av den forrykende dyktige statsadvokaten som får i oppgave å felle Crawford, forklarer hvorfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer