Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fram fra skyggen

Soloartisten Ronnie Wood har naturlig nok levd i skyggen av Rolling Stones-gitaristen ved samme navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men han er i høyeste grad verdt en viss oppmerksomhet. Klassikeren «Slide On This» (1992) lever sitt liv blant de innvidde, og nå kommer «Not for Beginners», også den en aldri så liten sensasjon.

For hvem dukker opp her, på ei plate som hele veien utstråler laidback og minimalistisk gitarkunst? Ingen andre enn Bob Dylan, som deltar med gitar på et par instrumentaler; en gang sammen med Elvis Presleys opprinnelige gitarist og trommeslager, Scotty Moore og D.J. Fontana (for et rockhistorisk møte!), og en gang alene sammen med Ronnie Wood, på ei låt som heter «King of Kings», og man kan jo lure på hvem det er.

Plata er ellers en finstemt blanding av harmoniske ballader, blant annet en duett sammen med Stereophonics-vokalist Kelly Jones, instrumentaler (delvis i J.J. Cale-stil) og kraftigere kost, blant andre Byrds-klassikeren «Rock n'Roll Star» (Wood har ei fortid også med The Byrds) i Woods småpratende og medrivende steelgitar-versjon. Både akustikeren, slide-gitaristen, Tele- og Stratocaster-eksperten, arrangøren og den hese vokalisten Ronnie Woods høres ut til å kose seg glugg i hjel på sitt eget lille musikkrom, fjernt fra arenarocken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!