Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fram med gitaren

Skitten techno-rock'n'roll fra storbyelskeren Holmes.

Engang på nittitallet var techno og rock'n'roll bitre fiender. Gitarer var noe man ikke tuklet med, alt kunne jo gjenskapes elektronisk, låt klubbernes klagesang. Vel, nå får de tydeligvis ikke nok av hverandre. Death In Vegas' bekmørke «The Contino Sessions» og Primal Screams vokaldrepende «XTRMNTR» er elektroniske rock'n'techno-hybrider som faktisk fungerer. Det låt både tøft og innovativt, og plutselig var ikke gitaren noen fiende lenger.

Nordiren Holmes har operert i dette landskapet på to tidligere album - hvorav 97s «Let's Get Killed» var den suverent beste. Denne gangen gjør han et enda mer ambisiøst forsøk på å fusjonere tidligere ikke så fusjonerbare sjangere. Det betyr at filmmusikk fra sekstitallet blandes med krautrock, som blandes med New Orleans-funk, som igjen blandes med diktopplesning. Og så videre.

Det veksler mellom herlig kaos og irriterende lapskaus, uten at Holmes når opp til det han presterte på «Let's Get Killed».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media