Framover i alle retninger

Flaggskipet a-ha er tilbake. Trioen seiler trygt i alle retninger uten at vi verken blir sjøsyke eller forvirret.

MODEN SYNTHPOP: «Foot Of The Mountain» er bandets første plate der de innrømmer at de er en liten samling middelaldrende menn, skriver Dagbladets anmelder. FOTO: SCANPIX/EPA
MODEN SYNTHPOP: «Foot Of The Mountain» er bandets første plate der de innrømmer at de er en liten samling middelaldrende menn, skriver Dagbladets anmelder. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Hør hele a-ha-skiva her

Å drøvtygge på gammel moro fungerer sjelden. Men den historieløse er uten identitet. Å gi avkall på sitt gamle jeg for å finne noe nytt blir gjerne katastrofalt. Det å balansere mellom det som var og det som er, for å meisle ut det som skal bli, krever god balansegang og innsikt. a-ha viser her at de er full av dette.

Moden synthpopAllerede på «The Bandstand» forstår vi hvor det bærer hen. Vi skal framover i alle retninger, en reise i tid og rom. For meg er mye av 80-tallet en stor parentes i musikkhistorien, men dette tiåret ga oss noe av det beste av synthpop og elektronisk rock. Det er den kvalitetsepoken a-ha suger inspirasjon fra.

Hvem har ikke et forhold til Depeche Mode, Simple Minds, Duran Duran, Human League og selvsagt a-ha fra den perioden.Trioen lener seg uanstrengt til sin fortid.

Dette framstår ikke som noe oppgjør, men et modent og respektfullt tilbakeblikk. Det blir som å forstå en ungdomsperiode med et voksent menneskes innsikt.

Med nye øyneMen Paul, Magne og Morten dveler ikke bare ved fortida. De er forsonet med den, for så å løfte blikket og la det vandre 360 grader. Flaggskipets radar skanner og leser — og de tre offiserene på brua finner det de sannsynligvis er ute etter: trygge havner og interessante farvann. Her er ingen eksperimenteringstrang eller ønske om å utforske nytt land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer