Framskritt i Afghanistan

- Jeg vet at det står mange utfordringer foran oss i Afghanistan, men vi må huske hvorfor vi er der og hvor mye vi har utrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AFGHANISTAN: I møte med stadig nye og mer desperate handlinger fra Taliban og al-Quaida i Afghanistan har noen konkludert med at vårt oppdrag er en tapt sak og at NATO ikke er rustet for utfordringen. Vi må ikke la dette skygge for vår beslutning og de faktiske fremskritt som gjøres der. Jeg vet at det står mange utfordringer foran oss i Afghanistan, men vi må huske hvorfor vi er der og hvor mye vi har utrettet.

Jeg vi presentere tre grunner til at vi ikke må gis oss. For det første: Sikkerheten for vårt og deres samfunn er avhengig av suksess i Afghanistan. Vi kan ikke la landet vende tilbake til Taliban og al-Quaidas kontroll, og igjen bli en trygg havn for terrorister som planlegger angrep mot USA og Europa. For det andre kan vi ikke vende ryggen til det Afghanske folk. Til slutt: Vi har oppnådd konkrete resultater i Afghanistan og vi kan lykkes.

Trusselen fra Taliban- og al-Quaida-opprørere kan ikke stikkes under stol. Al-Quaida ser i stadig større grad til Europa, både for rekruttering og mål. Det har vi sett i Madrid og London, og nylig i Tyskland og København.

Vi står overfor ekstremister som vet at de ikke kan vinne en åpen kamp, ei heller en åpen ideologisk debatt. Det Afghanske samfunnet støtter dem ikke. Derfor har de tydd til brutale og dramatiske angrep som ikke som ikke har noe annen verdi enn å spre frykt. Sannheten er at med vår hjelp er det Afghanske folk i ferd med å vinne denne vanskelige krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer