Framskynder Kirkvaag-boka

- Medieoppslagene gir feil bilde.

Lanseringen av Trond Kirkvaags selvbiografi er framskyndet med én måned, og legges ut for salg onsdag.

– Vi framskynder lanseringen av to grunner. Den ene er at oppslag i tabloidavisene gir et feilaktig og ensidig bilde av boka som ikke bør stå uimotsagt. Den andre årsaken er at både forlaget og forfatteren har opplevd en storm av henvendelser fra folk som vil lese hele historien som Trond Kirkvaag forteller. For boka handler om mye mer enn hans anstrengte forhold til sin far, sier redaktør i NRK Aktivum, Rasa Ziburkute, til NTB.

Forlaget reagerte skarpt på at VG brakte utdrag fra boka der Kirkvaag skildrer sitt vanskelige forhold til sin far, Rolf Kirkvaag. I utdragene kom det blant annet fram at han flere ganger ble slått av sin far. Trond Kirkvaag (61) er alvorlig kreftsyk, og er ikke tilgjengelig for intervju i forbindelse med lanseringen av boka. Han har overfor forlaget skrevet følgende kommentar:

"”Kom ikke nærmere. Jeg og far skildrer mine første tjue år, hva som opptok meg og tidsepoken jeg levde i. Jeg besluttet å være ærlig og beskrive min historie slik jeg opplevde den. Min historie skiller seg neppe vesentlig fra mange andre hva barneoppdragelse og forhold mellom barn og voksne dreide seg om på 50- og 60-tallet, med unntak av at min far var nasjonens helt og superkjendis. Denne status kunne aldri bli et argument for ikke å skrive min historie. Verken mer eller mindre”. (NTB)

Les også:

•Avslører farens mørke sider
•Sjonkel Rolf var voldelig


KLAR MED BOK: Utgivelsen av Trond Kirkvaags bok om faren blir framskyndet. Foto: KRISTIN SVORTE
KLAR MED BOK: Utgivelsen av Trond Kirkvaags bok om faren blir framskyndet. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer
SUPERKJENDIS: Trond Kirkvaags far, Rolf Kirkvaag.