Framstår som en keiser uten klær

Litterært jåleri fra John Erik Riley.

JÅLETE: John Erik Rileys nye roman inneholder flere jålete litterære geberder, mener anmelderen. Foto: TIDEN
JÅLETE: John Erik Rileys nye roman inneholder flere jålete litterære geberder, mener anmelderen. Foto: TIDEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Etter et bokår der den mest dominerende trenden var romaner i xxl-størrelse, ligger det en viss komikk i at 2011 åpner med den tjukkeste boka jeg noensinne har lest.

«Heimdal, California» er riktignok bare på 872 sider, men av ukjente årsaker har forlaget valgt å trykke boka med ekstra tjukt papir.

Det må bety at ambisjonsnivået både til forlag og forfatter er høyt, og at en lesers forventninger naturlig nok er store. Sett i forhold til det er «Heimdal, California» provoserende svak. 

Revolusjonerende kulinarisme Det handler altså om norsk-amerikaneren Balder Mehamn. Han er Norges fremste matskribent og tv-kokk, inntil han bryter sammen på et direktesendt matprogram.

Han stenger seg inne i leiligheten sin mens hele medie-Norge venter utenfor. Der begynner han å reflektere over sitt liv og barndom. Den er mildt sagt eksotisk.

Balder ble født i det norske samfunnet Heimdal i California. Han het tidligere Erik Riley, før det Isak. Hans foreldre var med i en idealistisk terror-organisasjon i åttitallets California, og måtte gå i dekning sammen med lille Isak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer