Framtida er ikke her helt ennå

«Tilbake til fremtiden»-skoene lansert i dag - men kan ikke knyte seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det ryktet at skofabrikanten Nike skulle lansere en liten godbit for fans av både joggeskoene deres og «Tilbake til fremtiden»-filmene.

En rekke sneakerfantaster ble fløyet inn til Los Angeles for en spesialvisning av et nytt produkt, samtidig som en video av det som angivelig var flere hundre 2011-modeller av Nike Air Mag sirkulerte på nettet.

Skomodellen dukket opp i «Tilbake til fremtiden II», der Michael J. Fox' rollefigur Marty McFly reiser inn i framtida og ikler seg datidens mote - sett gjennom åttitallets øyne.

Begrenset Fram til nå har framtidskoen bare vært en ønskedrøm for mange - i likhet med svevebrettet McFly også leker seg med i filmen.

Men i kveld ble det altså klart at Nike har produsert skoen - riktignok i et begrenset opplag på bare 1500 par, ifølge nettstedet Nice Kicks.

Skoene skal ikke selges i ordinære skobutikker, men vil bli auksjonert bort til inntekt for Michael J. Fox Foundation. Fondet samler inn penger til forskning på Parkinsons sykdom, som skuespilleren selv lider av.

Fra og med i dag, og ti dager framover, vil 150 par sko bli auksjonert bort hver dag på eBay (auksjonen er dessverre kun åpen for USA). Foreløpig ligger prisene på mellom 3500 og over 7000 amerikanske dollar per par.

Støtter saken - Dette prosjektet er spennende for meg, fordi det fører tre svært lidenskapelige publikumsgrupper sammen: Parkinsons-samfunnet, sneakerheads og fans av «Tilbake til fremtiden», uttaler Michael J. Fox ifølge Nice Kicks.

<strong>SYK:</strong> Michael J. Fox lider selv av Parkinsons sykdom. Foto: EPA/Jens Kalaene/Scanpix
SYK: Michael J. Fox lider selv av Parkinsons sykdom. Foto: EPA/Jens Kalaene/Scanpix Vis mer

I motsetning til skoene sett i filmen, vil ikke 2011-modellen av Air Mag kunne knyte seg selv. Skoene er imidlertid oppladbare, og vil kunne lyse opp et LED-panel i sålen og Nike-logoen inntil fem timer per oppladning. Lyset kan slås av og på ved å klemme øverst på skotungen.

- Vi ville gjøre følelsene folk har for «den beste skoen aldri laget» og for «Tilbake til fremtiden» om til positiv handling. Det langsiktige målet er å øke folks bevissthet, så fondet kan nå sitt mål om å utrydde Parkinsons sykdom, sier Nike-sjef Mark Parker.

På tampen av fjoråret ble forøvrig spillversjonen av «Tilbake til fremtiden» lansert, i form av eventyrspill i episodeformat.

FRAMTIDA? Slik så filmskaperne for seg år 2015 - i år 1989.
FRAMTIDA? Slik så filmskaperne for seg år 2015 - i år 1989. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer