Framtida er nå

Endelig. Siden DVD-formatet kom har disse tre filmene, ved siden av «Indiana Jones», for mange vært blant de mest etterlengtede. Og det er et hyggelig gjensyn. Så hvorfor bare terningkast fire? To ord: Skuffende ekstramateriell.

Den første- og klart beste- av Robert Zemeckis filmer har fått følge av en solid dose ekstragoodies. Blant annet dokumentarer, tilbakeblikk, outtakes og en følgekommentar. Den er riktignok ikke en ordentlig kommentar, men et intervju med regissør Zemeckis og manusforfatter Bob Gale, men la gå. Skuffelsen kommer først på disk to og tre. Det du får her er 15 minutter lange bakfilmer, hvorav store deler er klipp fra filmene. Mye av det som blir sagt har du også allerede hørt i følgekommentaren på disk nr. 1. Jeg har aldri vært spesielt sterk i matte, men ikke skjønner jeg hvordan distributøren får dette til å bli til over fem timer med ekstramateriale.

Men filmene både høres og ser svært bra ut. Det er også morsomt å se dem på rekke og rad. «Back to the Future»-trilogien er de uten tvil de morsomste tidsreisefilmene som er laget.