Framtidas bibliotekarar

Han har tatt på seg flørteblikket no, og etter ein ny sup av vinglaset seier han: «Verkeleg? Bibliotekar? Du ser ikkje ut som ein bibliotekar.»

BOTNPLASS: «Vi ligg på botnplass i Skandinavia, filialar blir lagt ned i lange banar, stillingar blir kutta, og mediebudsjett blir krympa år for år», skriv kronikkforfattaren. Foto: NTB Scanpix
BOTNPLASS: «Vi ligg på botnplass i Skandinavia, filialar blir lagt ned i lange banar, stillingar blir kutta, og mediebudsjett blir krympa år for år», skriv kronikkforfattaren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nok ein gong blir eg både litt fornærma og litt smigra. Men eg vel å la smigeren søkke inn, og seier så etter den første søte kløa: «Og korleis ser så ein bibliotekar ut?»

På dette tidspunktet let eg dei alltid snakke ut om reinskura fjes, eller kortkort sveis med ein lang «sosionomøyredobb» i det eine øyret. Og om forsagde vesen, «dei stille i landet», som listar seg rundt på biblioteka. Har du ein lei hoste den dagen, så utset du sjølvsagt bibliotekbesøket ditt. Du vil jo ikkje forstyrre nokon, og aller minst bibliotekaren.

Eit argument ein bibliotekbrukar la fram for meg, var at vi hadde altfor få stille stader igjen i det offentlege rommet. At stilla var blitt ei luksusvare. Og kvifor skulle ikkje biblioteket inngå i den same ønskte stillesona?

Vi har hatt offentlege bibliotek i mange år. Men i vår institusjon har innhaldet og oppdraget endra seg. Biblioteket er ikkje lenger ein naturleg stillesone, men ein møteplass, staden du kan gå til for å berre «vere» der, møte venner, spele dataspel, bruke PC-ar eller høyre foredrag. Besøker du eit moderne bibliotek i dag, så er det eit teikn på god drift og høg trivsel at det ikkje er stille der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer