Framtiden i våre hender

«Boka «Fremtiden i våre hender» brøt med konvensjonelt politiske perspektiver. Dessverre var det skyldperspektivet som ble stilt opp som alternativ: Den globale krisa ble gjort om til et privat spørsmål.

Trygve Riiser Gundersen

i Dagbladet

«Erik Dammann, og senere Steinar Lem, er Norges største helter de siste hundre årene. De har hatt helt rett hele tiden, og de har fremdeles rett. Dette forstår alle med omløp i hodet, vi orker bare ikke å tenke på det. Når de dystre fremtidsscenariene deres blir virkelighet, vil de bli stående som innbitte frontkjempere, all latterliggjøring til tross.

Antihelt

« Vi som stemmer Frp deler ikke Dammanns premisser. Vestlige land utnytter ikke den tredje verden. Tvertimot er det vestlige land som har beriket resten av verden, med vår teknologi, legevitenskap, kultur, filosofi. Vi har store miljøproblemer, ja vel, men de kan kun avhjelpes gjennom utvikling av ny teknologi skapt i markedsøkonomiske vestlige samfunn.

Cher Blehr

«Vi er på full fart inn i en økonomisk avgrunn. Den hadde vi unngått om vi hadde gått for nullvekst en gang på 70-tallet. Dessverre klarte andre – og vi selv – å overtale oss til å droppe den tanken, og i stedet kastet vi oss ut i en hemningsløs kjøpefest.

Atf

«Erik Dammann har et stort ansvar fordi at han ga meg og alle andre i generasjonene etter krigen skylda for fremtidens undergang.

Mormor 67