Framtidens innvandring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Europa er for tiden er inne i demografiske prosesser som savner sidestykke i historien, og det er behov for bedre informasjon om hva resultatet av dette kan bli. Fordi jeg lenge har ment at SSB underkommuniserer forhold knyttet til den demografiske utviklingen, gjennomførte jeg i fjor en granskning av det bakgrunnsmaterialet SSB har lagt frem i forbindelse med fremskrivningen av innvandrerbefolkningen som ble publisert i 2005, og som gjelder perioden frem til 2060.

Resultatet er blitt en 30-siders rapport som dokumenterer at denne siden ved SSBs virksomhet er enda mer problematisk enn hva som tidligere er fremkommet. Min analyse viser at byrået ganske så systematisk unnlater å gi fullgod informasjon om hva som kan komme til å skje. (Rapporten er tilgjengelig på www.honestThinking.org/ssb/.)

Et sentralt begrep når man skal gi en vitenskapelig beskrivelse av et fenomen fremover i tid, er det såkalte utfallsrommet, hvilket kan forstås som de forskjellige mulighetene som kan komme til å inntreffe – med andre ord mengden av mulige utfall av det fenomenet man studerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer