DEBATT

Framtidsrettet husdyrnæring i stor utvikling

Antall skader eller sykdomstilfeller er ikke høyere blant norske pelsdyr enn i andre husdyrnæringer.

<>B«OPPFYLLER KRAVENE»: Velferden for rev og mink blir godt ivaretatt i Norge, mener artikkelforfatteren. Foto: Ørn E.Borgen / NTB Scanpix
<>B«OPPFYLLER KRAVENE»: Velferden for rev og mink blir godt ivaretatt i Norge, mener artikkelforfatteren. Foto: Ørn E.Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dessverre har argumenter basert på kunnskap en tendens til å havne i skyggen når pelsdyrnæringen diskuteres. Ved hjelp av sterk følelsesmessig appell, etterlater dyrevernere et inntrykk av en næring med liten vilje til utvikling. Heldigvis er dette langt fra realiteten, og vi i Pelsdyrungdommen vil gjerne bidra til en mer kunnskapsbasert debatt.

Norsk pelsdyrhold er verdensledende innen pelskvalitet, dyrehelse og velferd. De fleste med kjennskap til hold av dyr vet at dette ikke er noe som kommer av seg selv. Faggruppe for dyrehelse og dyrevelferd under Vitenskapskomiteen for mattrygghet slo allerede i 2008 fast at velferden for rev og mink blir godt ivaretatt i Norge. Det har imidlertid ikke blitt noen hvilepute for næringen. Stadig økte krav, betydelige grep som næringen selv har tatt og stor vilje hos flertallet av pelsdyrbøndene til å utvikle og forbedre egen drift gir resultater. Økt burstørrelse, forbedret burberikelse og større krav til den enkelte bondes kompetanse er bare noen av mange eksempler på tiltak som er gjennomført de siste årene.

Kontrollen med næringen er også god. Tilsynsfrekvensen ved pelsdyrgårder er vesentlig høyere enn ved andre typer husdyrhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer