Anmeldelse av Mads Rage, «Og skipet siglar vidare»

Framtidsroman om havet, døden og et mystisk spøkelsesskip

Stilsikker allegori over livets dystre vilkår.

PÅ HAVET: Det er ikke akkurat noe luksuscruise Mads Rage skildrer i sin debutroman. Snarere en dyster ferd mot en høyst usikker havn. Foto: Marie Sjøvold
PÅ HAVET: Det er ikke akkurat noe luksuscruise Mads Rage skildrer i sin debutroman. Snarere en dyster ferd mot en høyst usikker havn. Foto: Marie Sjøvold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Havet, døden og kjærligheten er en ofte nevnt trio i fortellerkunsten. Klassiske temaer, som er variert både som symfonier og kammerspill, som store, metaforiske visjoner og som realistiske romaner om sjøfolk eller fiskere.

Det handler om å bevege seg på livets hav, med døden som et dypt mørke under seg og drømmen om kjærligheten som en lysning i det fjerne. Fra Melvilles «Moby Dick» til Joseph Conrads «Lord Jim», fra Nordahl Griegs «Skipet går videre» til Jens Bjørneboes «Haiene»; mye minneverdig er skrevet om skip som seiler lik små kloder gjennom tilværelsen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer