Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Framtidsroman om havet, døden og et mystisk spøkelsesskip

Stilsikker allegori over livets dystre vilkår.

PÅ HAVET: Det er ikke akkurat noe luksuscruise Mads Rage skildrer i sin debutroman. Snarere en dyster ferd mot en høyst usikker havn. Foto: Marie Sjøvold
PÅ HAVET: Det er ikke akkurat noe luksuscruise Mads Rage skildrer i sin debutroman. Snarere en dyster ferd mot en høyst usikker havn. Foto: Marie Sjøvold Vis mer

Havet, døden og kjærligheten er en ofte nevnt trio i fortellerkunsten. Klassiske temaer, som er variert både som symfonier og kammerspill, som store, metaforiske visjoner og som realistiske romaner om sjøfolk eller fiskere.

Det handler om å bevege seg på livets hav, med døden som et dypt mørke under seg og drømmen om kjærligheten som en lysning i det fjerne. Fra Melvilles «Moby Dick» til Joseph Conrads «Lord Jim», fra Nordahl Griegs «Skipet går videre» til Jens Bjørneboes «Haiene»; mye minneverdig er skrevet om skip som seiler lik små kloder gjennom tilværelsen.

Spøkelsesskip

Mads Rage (35) beveger seg i denne tradisjonen med sin debutbok «Og skipet siglar vidare». Unggutten Poll befinner seg på en farkost som lik et spøkelsesskip glir gjennom tid og rom. Vi er et stykke ute i framtida og vet ikke hvordan Poll har havnet i denne situasjonen, sammen med kollegaen Vik og en skipsdokter som er opptatt av å mikse medisin. Skipet er et univers, der folk fødes og dør.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?