PÅ HAVET: Det er ikke akkurat noe luksuscruise Mads Rage skildrer i sin debutroman. Snarere en dyster ferd mot en høyst usikker havn. Foto: Marie Sjøvold
PÅ HAVET: Det er ikke akkurat noe luksuscruise Mads Rage skildrer i sin debutroman. Snarere en dyster ferd mot en høyst usikker havn. Foto: Marie SjøvoldVis mer

Framtidsroman om havet, døden og et mystisk spøkelsesskip

Stilsikker allegori over livets dystre vilkår.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Havet, døden og kjærligheten er en ofte nevnt trio i fortellerkunsten. Klassiske temaer, som er variert både som symfonier og kammerspill, som store, metaforiske visjoner og som realistiske romaner om sjøfolk eller fiskere.

Det handler om å bevege seg på livets hav, med døden som et dypt mørke under seg og drømmen om kjærligheten som en lysning i det fjerne. Fra Melvilles «Moby Dick» til Joseph Conrads «Lord Jim», fra Nordahl Griegs «Skipet går videre» til Jens Bjørneboes «Haiene»; mye minneverdig er skrevet om skip som seiler lik små kloder gjennom tilværelsen.

Spøkelsesskip

Mads Rage (35) beveger seg i denne tradisjonen med sin debutbok «Og skipet siglar vidare». Unggutten Poll befinner seg på en farkost som lik et spøkelsesskip glir gjennom tid og rom. Vi er et stykke ute i framtida og vet ikke hvordan Poll har havnet i denne situasjonen, sammen med kollegaen Vik og en skipsdokter som er opptatt av å mikse medisin. Skipet er et univers, der folk fødes og dør.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn