Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Framtidsstreker

Flott japansk animasjon for actionglade.

FILM: Tematisk er «Cowboy Bebop» svært aktuell. Stikkord: Terrorister og masseødeleggelsesvåpen.

På Mars en gang på slutten av vårt århundre planlegger en terrorist å slippe løs et bakteriologisk dommedagsvåpen. En trio av dusørjegere tar opp jakten og lykkes i å hindre skurken til slutt. Mars er på ingen måte øde, eller bebodd av små grønne menn. Den gåtefulle planeten anno 2075 er nesten til forveksling lik en multietnisk storby av i dag. Filmen er basert på en svært populær japansk tv-serie i animétradisjonen. Den er tidvis flott, hele tida svært fantasifull, men to timer vil av noen kanskje oppleves som litt i meste laget.

Siden filmen bare settes opp i Oslo, og bare med engelske undertekster, mener importøren åpenbart at den hører hjemme i kategorien «for spesielt interesserte». Jeg vet ikke, jeg, i disse «Matrix»-tider. For alle som synes Wachowski-brødrenes framtidsepos er flott, vil også hygge seg her. Det er i hvert fall ingen tvil om hvor brødrene har hentet inspirasjon fra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media