Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Frank Ocean i krig med «Grammy»-generaler: - Vi skal alle dø en gang, og dere er gamle. Så til helvete med det

Frank Oceans «Grammy»-boikott.

PÅ ØYAFESTIVALEN: Frank Ocean, boikottet «Grammy»-utdelingen. Her er han på Øyafestivalen i Oslo i 2012. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
PÅ ØYAFESTIVALEN: Frank Ocean, boikottet «Grammy»-utdelingen. Her er han på Øyafestivalen i Oslo i 2012. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det var i et intervju med Rolling Stone at de kreative kreftene bak de årlige «Grammy»-sendingene på tv, Ken Ehrlich og David Wild, svarte på kritikken fra Frank Ocean som kom i forkant av årets «Grammy»-utdeling.

Før utdelingen nektet Frank Ocean å la musikken han laget i 2016 vurderes av juryen og begrunnet det med at prisen var utdatert og uten kontakt med unge, fargede artister.

Oceans album «Blonde» høstet gode kritikker fra anmelderne da albumet kom i august i fjor. «Kan få en til å se en bit av Gud i selv de minst hellige ting», skrev blant annet Dagbladets anmelder og rullet fem på terningen. Albumet havnet også blant Dagbladets anmelderes favoritter da plateåret for 2016 ble gjort opp.

«Blonde» ble imidlertid ingen vinner av Grammy-pris - USAs svar på Spellemann, da utdelingen gikk av stabelen.

- Mislykket opptreden

I intervjuet med Rolling Stone Ehrlich indikerte Ken Ehrlich at Oceans negative holdninger til showet hadde en sammenheng med hans mislykkede opptreden under «Grammy»-showet i 2013 der han insisterte på å synge om filmkarakteren «Forrest Gump» fra filmen med samme navn.

- Frank hadde en veldig klar idé om hva han ville gjøre og hvordan han ville gjøre det. Vi lot ham gjøre det, selv om vi visste at det ville bli dårlig tv. Vi prøvde å fortelle det både til plateselskapet og managementet. Jeg vil tro at hans følelser mot «Grammy» har en sammenheng med dette på et vis, sier Ehrlich.

Ifølge Ehrlich har «Grammy» vært viktig for Oceans karriere.

- Vi ville veldig gjerne ha hatt ham med i showet i år, sier han.

Slår tilbake

På sin egen Tumblr-side svarer Ocean blant annet at «Grammy»-showet at han egentlig ikke hadde lyst til å svare Grammy-generalene.

- Men vi skal alle dø en gang, og dere er gamle. Så til helvete med det, skriver han.

- Ja, ja. min opptreden i 2013 var dritt med tekniske problemer og så videre. Takk for påminnelsen. Tror dere det er grunnen til at jeg har holdt mitt arbeid borte fra «Grammy» i år?

I innlegget skriver han at han hadde ønsket å delta for å hedre Prince, som gikk bort i april i fjor, men at han hedret stjernen på sin egen måte ved ikke å delta.

- «Blonde» solge millioner uten et plateselskap. Jeg trenger ingen pris for å være en suksess. Jeg er ung, svart, begavet og uavhengig. Det er min hyllest, skriver Ocean, som ikke er nådig mot kåringen av «årets album» som gikk til Taylor Swifts album «1989».

- Det er det dårligste tv-øyeblikket jeg har sett, skriver Ocean, som mener Grammy er så kjedelig at publikum sovner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media