NYTT ALBUM: Frank Oceans etterlengtede oppfølger til «Channel Orange» ble sluppet i natt. Ifølge flere kilder dukker det opp enda et i helga. Foto:  Trond Litleskare / NTB scanpix
NYTT ALBUM: Frank Oceans etterlengtede oppfølger til «Channel Orange» ble sluppet i natt. Ifølge flere kilder dukker det opp enda et i helga. Foto: Trond Litleskare / NTB scanpixVis mer

Frank Ocean kom til fansens begeistring endelig med ny musikk

Den kritikerroste artisten har kommet med nytt album. 

(Dagbladet): Sist artisten Frank Ocean (28) kom med ny musikk var i 2012. «Channel Orange» fikk toppkarakterer verden over, og høstet blant annet terningkast seks fra Dagbladets anmelder.

Siden har det vært stille fra 28-åringen. Han har medvirket på et par låter, blant andre Kanye West «Wolves», men ikke kommet med noe eget.

I natt kunne fansen derimot juble. Ocean slapp albumet «Endless» eksklusivt på Apple Music.

Albumet hadde først premiere på artistens mystiske livestream, som har fått oppmerksomhet verden over. Det blir beskrevet som et visuelt album av flere av de største musikkmagasinene.

Store samarbeid

Den kritikerroste artistens album inneholder 18 låter, og har en imponerende liste med samarbeidspartnere.

Radioheads Jonny Greenwood er med på låta «At Your Best (You Are Love)» og James Blake står ansvarlig for synthen på «At Your Best».

Arca, som nylig spilte på Øyafestivalen, har også arbeidet med skiva.

Albumet er imidlertid ikke det fansen har venta på. 28-åringens album skulle ifølge både NME og Pitchfork hete «Boys Don't Cry», og skulle egentlig bli utgitt en rekke ganger. Ocean har aldri bekreftet dette, men har lagt ut noen mystiske hint i sosiale medier.

Nå kan derimot Rolling Stone bekrefte at Ocean skal slippe nok et album. Det kommer ifølge det anerkjente musikkmagasinet på Apple Music i helga. Ifølge en representant fra Apple som Pitchfork har prata med, kommer albumet muligens til helga.

Artistens fans reagerer med glede, og på Twitter hagler det med meldinger om Oceans nye album. «Livet er godt», skriver en bruker.

Lurte fansen

I over et år har artisten lagt ut mystiske innlegg i sosiale medier, om et kommende album med tittelen «Boys Don't Cry».

Mange trodde albumet skulle dukke opp på fredag 5. august, men det gjorde det ikke.

Oceans fravær av musikk terget både fans og flere internasjonale medier.

I februar 2013 fortalte Ocean i et intervju at han hadde laget noen sanger til sitt neste prosjekt. To måneder seinere fortalte han at han hadde laget et moodboard til et kommende album. I oktober samme år skrev han på sin Tumblr-side at albumet skulle komme neste sommer.

Musikkanmelder i Klassekampen, Martin Bjørnersen, mente at artisten kunne miste troverdigheten sin om de vage meldingene fortsatte.