Franka tar Hollywood

LOS ANGELES (Dagbladet): Ikke siden Marlene Dietrich har tyskerne hatt en større stjerne i Hollywood. Franka Potente (28) spås en stor karriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv tar hun all viraken rundt seg med stor ro. Ikke minst etter gode kritikker for rollen i thrilleren «Hvem var Jason Bourne?», der hun spiller mot Matt Damon. Nærmere 130000 har allerede sett filmen på kino i Norge.

- Jeg var nervøs før jeg møtte Matt, men han er en normal fyr. Jeg liker folk som ikke bare bryr seg om seg selv. Dessuten bryter han også en av Hollywoods forbud: Han røyker. Vi to fant tonen raskt, sier Potente til Dagbladet.

Slutt med Elijah

Hollywood oppdaget henne i filmen «Løp Lola, løp», og hun landet en rolle i «Blow» med Johnny Depp. Nå medvirker hun i fire store produksjoner, to i Hollywood og to i Tyskland.

Den høye Franka Potente har i en årrekke vært kjæresten til regissøren av filmen som åpnet for henne i filmbyen, Tom Tykwer, men den siste tida har hun vært sammen med den lille «Ringenes herre»-sjarmøren Elijah Wood. Og gått hver sin vei igjen.

Potente vil ikke snakke om privatlivet. Det har hun lært etter noen år i LA som den mest interessante skuespilleren for tysk presse.

- Ingen ny Dietrich

Som 20-åring ble Potente oppdaget. Det skjedde etter et barbesøk i München der hun ble oppdaget av en skuespilleragent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer