Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Frankofili for viderekomne

Men nå har tiden kommet for å lede fremfor å følge, Lemaitre

EP: En blogger beskrev nylig Lemâitre som «gestaltpop», forstått som en helhet av distinkte egenskaper som må forklares utover delsummene av seg selv.

Det er delvis treffende: Helheten vi her må legge til bunn for den norske duoen er en hodestups frankofil beundring bestående av Justice, Daft Punk og Phoenix.

Vendinger, melodier og beats dratt ut av referanseverket til de franske popmestrene tolkes presist av den norske duoen, og de fire låtene på «Relativity 3» er alle muntre og smittende — om enn med en noe oppbrukt synthmetodikk over seg.

Frankofili for viderekomne

Låten som drar duoen opp mot gestaltpop framfor ren imitatorpop er «Cut To Black», hvor mindre påtrengende og lånt aksent gir plass for en mer egenartet signatur.

EP-trilogien som nå rundes av lover godt, men nå er det på tide å lede framfor å følge, Lemâitre — slik mestre skal.

Les Jan Omdahls intervju med Lemâitre - «Viktig å gi bort musikken» - her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling