Fransk dansegalskap på YouTube

Millioner ser fransk ungdom danse tecktonic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden nettsidens spede begynnelse har dansegalskapen spredt seg over YouTube. Folk elsker åpenbart å legge ut dansevideoer og den mest sette videoen på Youtube har i over et år vært snutten «Evolution in Dance», som har nesten 60 millioner visninger. I fjor gikk dansen Chicken Noodle Soup som en farsott gjennom YouTube-USA. Nå har dansegalskapen spredt seg til Frankrike.

De siste månedene har dansestilen tecktonic spredt seg fra klubbgulvet, inn på YouTube og ut på gatene. Ifølge AFP var tecktonic det tydeligste danseinnslaget på årets Paris Techno Parade for to uker siden.

Den franske ungdommen danser til nederlandsk eller belgisk tekno, og konsentrerer seg om å lage flytende armbevegelser blant annet inspirert av hiphop. Mange av videoene er oppe i flere millioner visninger på YouTube.

Og etter at tecknotonic-fansen også begynte å holde dansekonkurranser i gatene, har fenomenet til og med lurt seg inn i nyhetssendingene.

Ifølge AFP oppsto dansen i klubbkomplekset Metropolis utenfor Paris, og har utviklet seg gjennom de siste syv årene. Bloggen The Daily Swarm kan fortelle at tecktonic-danserne har sin helt egen stil: «en futuristisk hårsveis, t-skjorte med bilde av en fønix og ankelstøvler».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer