DIANA: Britiske prinsesse Diana (til venstre) i samtale med Anemone Giscard d'Estaing, hustruen til den franske ekspresidenten Valery Giscard d'Estaing, ved Versailles-palasset utenfor Paris i 1994. Valery Giscard d'Estaing har nå skrevet roman — om en kjærlighetsaffære mellom en fransk ekspresident og en britisk prinsesse. Spekulasjonene går høyt om hvorvidt historien er sann. Arkivfoto: REUTERS / John Schults /SCANPIX
DIANA: Britiske prinsesse Diana (til venstre) i samtale med Anemone Giscard d'Estaing, hustruen til den franske ekspresidenten Valery Giscard d'Estaing, ved Versailles-palasset utenfor Paris i 1994. Valery Giscard d'Estaing har nå skrevet roman — om en kjærlighetsaffære mellom en fransk ekspresident og en britisk prinsesse. Spekulasjonene går høyt om hvorvidt historien er sann. Arkivfoto: REUTERS / John Schults /SCANPIXVis mer

Fransk ekspresident med roman om Diana

Beskriver hemmelig kjærlighetsaffære mellom en prinsesse og en fransk ekspresident. Prinsessen ligner svært på avdøde britiske Diana.

||| Frankrikes ekspresident Valery Giscard dEstaing har skrevet roman om en hemmelig kjærlighetsaffære mellom en prinsesse og en fransk ekspresident. Prinsessen ligner svært på avdøde britiske Diana.

«Prinsessen og presidenten» kommer ut i oktober. Mandag gikk spekulasjonene høyt om hvorvidt historien om affæren mellom «president Lambertye» og «prinsesse Patricia» er fri diktning eller om den bygger på virkelige begivenheter.

- Halvannen uke etter bryllupet vårt kom min mann og fortalte meg at han hadde en elskerinne og at han hadde bestemt seg for å fortsette å treffe henne, forteller Patricia. Hun er «prinsesse av Cardiff», en walisisk by - og Diana var prinsesse av Wales.

Ifølge romanen møttes prinsessen og den franske presidenten ved en gallamiddag på Buckingham Palace. Og prinsessen medga raskt overfor den sjarmerende franskmannen at hun levde i et dypt ulykkelig ekteskap, skrev Paris-avisen Le Figaro mandag.

Valery Giscard dEstaing var president i Frankrike fra 1974 til 1981, og møtte prinsesse Diana flere ganger i privat sammenheng etter at han var gått av som statssjef. Diana omkom i en bilulykke i Paris i 1997.

(NTB)