Fransk fantasi

Det er vanskelig å være udelt begeistret for den svært så franske «Ung & vakker».

BLIKKFANG: Martine Vacth i «Ung & vakker».
BLIKKFANG: Martine Vacth i «Ung & vakker». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Francois Ozons ferskeste frekkis er delt inn i fire årstider og begynner med sommerferie ved kysten. Jeg liker denne delen best, før «provokasjonene» starter. Isabelle fyller 17 år og mister møydommen til en veltrent tysker. Hun er tydelig skuffet.Det bør nevnes at Isabelle spilles av smellvakre Marine Vacth (f. 1991), som også har overtatt for Kate Moss som Yves Saint Laurent og Chloés ansikt utad. Hun er heller ingen dårlig skuespiller: Det ligger en famlende varhet over disse sommerscenene som gir meg lyst til å følge Isabelles videre utforsking av kjærligheten. Hun har også en lillebror som gjør meg nysgjerrig. Han beundrer sin søster og vil vite om alt hun foretar seg.

Brå overgang Etter en kort sommer følger høstkapitlet og overgangen er brå. En kvinne i drakt og høye hæler går gjennom en fasjonabel hotellfoajé og tar heisen opp til rom 6095, der en mann i 60-åra venter. Isabelle er fortsatt 17, men nå er hun tydeligvis prostituert og tar 300 euro per seanse etter skoletid. Vi ser henne sjonglere hotellvisitter, skole og familielivet med åpne, moderne og tolerante middelklasseforeldre. Hun virker likegyldig. Iblant er hun naken, men kamera er forgapt i hennes sykt fotogene ansikt. Hvor vil du denne gangen, Francois Ozon?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer