Fransk flørt

De gode kjemien mellom Maria Bonnevie og Gérard Depardieu overskygget fullstendig den groteske scenen som ble filmet i går: En bergenser ble hengt.

Maria Bonnevie, Gérard Depardieu, Pernilla August og 500 jublende statister bivånet den grufulle hendelsen.

- Alle briller, mobiltelefoner, høreapparater og alt annet moderne utstyr må fjernes nå! brøler regissør Ole Bornedal inn i megafonen sin, og etter litt mumlende bevegelse er statistmassen klar for opptak.

Vi er liksom i Bergen på midten av 1800-tallet, og Gard Eidsvolds siste time er kommet. I manus står det uttrykkelig at det regner, men selv ikke 121 millioner budsjettkroner kan gjøre noe når værgudene har bestemt seg for sol.

Jubel for henging

De 500 statistene er sangkor på dugnad, ekte gardister og amatørskuespillere i ale fasonger, alle kledd opp i tidsriktige brungrå kostymer.

- Nå later vi som om dere er på fotballkamp mellom Norge og Brasil. Få høre jubelen, sier regissør Bornedal og setter igang dundrende teknomusikk sånn at mengden riktig skal få rytmen.

- Takk. Dere er noen riktig ondskapsfulle mennesker, sier Bornedal fornøyd når opptaket er i boks og stakkaren henger dinglende i repet.

Travle dager

Innspillingen av «I am Dina» er snart halvveis, og Maria Bonnevie synes det hele er intenst.

- Dina er så veldig mye. Jeg går hele tiden rundt og titter etter henne i andre kvinner. Det har vært ganske hektisk, men sånn er det å spille inn film. I dag har Gérard og jeg forresten hatt det litt rolig, vi har sittet og sett på alle de flotte statistene, sier Bonnevie.

HEKTISK: Gérard Depardieu er kjent for å være glad i vakre kvinner, og skrur på sjarmen overfor Maria Bonnevie.Foto: TORE BERGSAKER