Fransk flukt

En vennegjeng vil vekk fra oppstyret rundt årets nyttårsaften og oppsøker fred og ro på en naken øy utenfor Korsika. Der blir det ikke fullt så moro som de hadde trodd.

Mange vil kjenne seg igjen i Laurent Cantets utgangspunkt, ønsket om å flykte fra et verdensomspennende rabalder og erstatte det med personlig nærhet.

Den franske regissøren spør om denne typen isolasjon er mulig, for verden trenger seg på, for eksempel i form av barn som absolutt vil se fyrverkeri.

Og i tette grupper oppstår konflikter. Hovedpersonen Francois (Frédéric Pierrot) drives fra vettet av stedets eneste fastboende, en uutgrunnelig fyrvokter med øye for kjæresten hans. Han nages av angst for å ha iscenesatt en aldeles mislykket ferie.

Konfliktene, observasjonen av vanlige menneskers reaksjoner i en uvanlig situasjon, kontrasten mellom en stor og denne lille verden - alt er godt og severdig formidlet. Men Cantet lover mer enn han holder, legger opp til en spenning han ikke helt forløser og blir på ett punkt i overkant symbolsk.