Fransk forfatter flyktet fra Paris etter terrorangrepet

- Jeg er redd.

KONTROVERSIELL: I boka «Soumission» skriver den franske forfatteren Michel Houellebecq om en situasjon der Muslimsk Brorskap vinner det franske presidentvalget i 2022. På grunn av kontroversen rundt boka var det en tegning av ham som prydet forsida av Charlie Hebdos utgave da terrorangrepet skjedde i forrige uke. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: I boka «Soumission» skriver den franske forfatteren Michel Houellebecq om en situasjon der Muslimsk Brorskap vinner det franske presidentvalget i 2022. På grunn av kontroversen rundt boka var det en tegning av ham som prydet forsida av Charlie Hebdos utgave da terrorangrepet skjedde i forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den franske forfatteren Michel Houellebecqs (56) sjette roman, «Soumission», kom på gata i Frankrike 6. januar.

Boka hadde da allerede skapt store kontroverser og diskusjoner, mye på grunn av temaet den tar opp.

Houllebecq forespeiler nemlig en muslimsk maktovertakelse - forfatteren skildrer en situasjon der Muslimsk Brorskap vinner det franske presidentvalget i 2022, foran Nasjonal Fronts Marine Le Pen.

Prydet Charlie Hebdo-forsida For det ble han beskyldt for å fremme både rasisme og islamofobi.

Dagen etter at forfatterens bok ble lagt ut for salg, skjedde terrorangrepet der brødrene Cherif og Said Kouachi tok seg inn i Charlie Hebdo-redaksjonens lokaler og skjøt og drepte en rekke av magasinets medarbeidere.

Charlie Hebdo-utgaven som var til salg da, var prydet av en tegning av nettopp Michel Houellebecq.

«Trollmannen Houellebecqs spådommer: I 2015 mister jeg tennene mine, og i 2022 gjennomfører jeg ramadan!», står det skrevet på forsida.

- Ja, jeg er redd Onsdag formiddag publiserte den italienske avisa Corriere della Sera et nytt intervju med forfatteren, skriver en rekke franske medier, blant annet lepoint.fr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer