Fransk og folkelig

Dumt og dummere, men trivelig lell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Dany Boon er Frankrikes mest suksessrike skuespiller, filmskaper og standupkomiker for øyeblikket, og tjente noe sånt som utrolige 26 millioner euro i fjor. Majoriteten av summen kom fra billettinntektene til «Velkommen til Shti’ene», en fransk film av den svært folkelige sorten, en sjanger der slapstick, grimaser og screwballforvikling er langt viktigere enn referansene til Bourdieu og Houellebecq. Langt fra highbrow, altså. Noe som treffer franskmennene rett i hjertet. Historisk har landet en lang tradisjon for filmer som dette. Og «Velkommen til Shti’ene», som hadde premiere i februar i fjor, er tidenes mest besøkte og sett av godt over 20 millioner.

Straffet

I filmen møter vi Philippe Abrams (Kad Merad), familiefar, ektemann og postsjef. Abrams drømmer om å bli forflyttet til et postkontor sør i landet, gjerne til rivieraen, og gjør alt han kan for at overføringen skal gå i orden. Ja, han går nærmest over lik. Noe som blir oppdaget og som får uante konsekvenser. Som straff blir han nemlig sendt til det nordlige Frankrike, til den lille landsbyen Bergues. Et sted som viser seg være langt varmere enn Abrams våget å drømme om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer