<strong>I NORSK FILM:</strong> Franske Juliette Binoche røpet selv overfor britiske The Guardian at hun har hovedrollen i den norske regissøren Erik Poppes nye film, «A Thousand Times Good Night». Foto: AFP Photo / Anne-Christine Poujoulat / NTB Scanpix
I NORSK FILM: Franske Juliette Binoche røpet selv overfor britiske The Guardian at hun har hovedrollen i den norske regissøren Erik Poppes nye film, «A Thousand Times Good Night». Foto: AFP Photo / Anne-Christine Poujoulat / NTB Scanpix Vis mer

Fransk Oscar-vinner har hovedrollen i Erik Poppe-film

- En av verdens fremste karakterskuespillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske regissøren Erik Poppe er allerede i gang med innspillingen av sitt nyeste prosjekt, «A Thousand Times Good Night».

Så langt har få detaljer om filmen vært kjent, men i helga røpte den Oscar-belønnede skuespillerinnen Juliette Binoche overfor The Guardian at hun har en sentral rolle i filmen.

Binoche har nemlig hovedrollen i filmen, som krigsfotografen Rebekka.

- En drøm
Den franske 48-åringen er godt kjent fra filmer som «Sjokolade» (2000) og «Den engelske pasienten» (1996), sistnevnte resulterte i Oscar-statuett for beste kvinnelige birolle.

Til NRK forteller Poppe at det kom noe overraskende på ham at Binoche hadde røpet deres samarbeid, men bekrefter likevel at det er tilfellet.

- Hun er i mitt hode en av de to-tre fremste kvinnelige karakterskuespillerne i verden. Det er en drøm å få jobbe med henne. I det øyeblikk hun er med, frigjør det mange muligheter til å få et sterkt cast rundt henne - det er ikke mange mannlige skuespillere som ikke vil spille mot henne, sier Poppe til Dagbladet.

Ferdig før jul Poppe har tidligere regissert filmer som «Hawaii, Oslo» (2004) og «De usynlige» (2008).

Til NRK sier Poppe at «A Thousand Times Good Night» allerede er under produksjon og er ventet å være ferdig innspilt før jul.

<strong>NY FILM I VENTE:</strong> Regissør Erik Poppe har allerede begynt å spille inn dramafilmen «A Thousand Times Good Night». 

Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet
NY FILM I VENTE: Regissør Erik Poppe har allerede begynt å spille inn dramafilmen «A Thousand Times Good Night». Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer

Filmen handler ifølge produksjonsselskapet Paradox om krigsfotografen Rebekka (Binoche), som sliter med å kombinere karriere og familieliv. Det ender opp med at Rebekka blir gitt et ultimatum.

Det er Poppe selv som har skrevet manus, sammen med forfatter Harald Rosenløw Eeg, og hovedopptakene foregår i Marokko og Dublin.

<strong>POPULÆR SKUESPILLER:</strong> Franske Juliette Binoche har siden debuten i 1983 spilt i over 40 filmer. Her er hun sammen med Robert Pattison på rød løper før visningen av filmen «Cosmopolis» under filmfestivalen i Cannes i år. Foto: Reuters / Jean-Paul Pelissier / NTB Scanpix
POPULÆR SKUESPILLER: Franske Juliette Binoche har siden debuten i 1983 spilt i over 40 filmer. Her er hun sammen med Robert Pattison på rød løper før visningen av filmen «Cosmopolis» under filmfestivalen i Cannes i år. Foto: Reuters / Jean-Paul Pelissier / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer