Fransk rocker dømt for drap

Den franske rockesangeren Bertrand Cantat er dømt til åtte års fengsel for drapet på kjæresten, skuespilleren Marie Trintignant.

Den 40 år gamle sangeren i rockegruppa Noir Desir ble dømt av en litauisk domstol for å ha slått kjæresten til hun døde.

Marie Trintignant (41) døde av skadene Cantat påførte henne på et hotellrom i den litauiske hovedstaden Vilnius i juli i fjor.

Dommeren sa at Cantat «uten tvil var skyldig i drapet, men at han ikke ønsket konsekvensene av sine handlinger».

Cantat vil trolig anke dommen.

Marie Trintignant, datteren til den franske filmstjernen Jean-Louis Trintignant, hadde vært i Vilnius for å spille inn en TV-film om den franske forfatteren Colette.

Marie Trintignants mor, Nadine, regisserte filmen.

Cantat sa til retten at han hadde slått kjæresten hardt fire ganger på hotellrommet, og at det var sjalusi som drev ham.

- Marie hadde ikke kontroll og jeg hadde ikke kontrollen. Jeg skulle ha gått, jeg var utenfor meg selv, sa en gråtende Cantat til retten 16. mars.

- Jeg hatet henne ikke, sa Cantat.

- Jeg vet det ikke er noe jeg kan gjøre. Jeg kan bare be om tilgivelse, som jeg har gjort siden begynnelsen, fra dypet av mitt hjerte, sa han videre.

Marie Trintignants mor Nadine kaller Cantat for «drapsmann» i en bok hun har skrevet og avviser sangerens uttrykk for anger.

(NTB)

DØMT: Den franske rockesangeren Bertrand Cantat er dømt til åtte års fengsel for drapet på kjæresten, skuespilleren Marie Trintignant.
SLÅTT IHJEL: Marie Trintignant (41)